Na proleće 2012. počinje izgradnja Tehnološkog parka u Nišu

31.08.2011. |

Na sednici Gradskog veća Niša, održanoj u utorak (30. avgust 2011. godine) usvojeno je jednoglasno nekoliko zaključaka o prihvatanju učešća u sufinansiranju projekata, od kojih je najznačajniji Naučno-tehnološki park u Nišu.

Gradonačelnik Miloš Simonović istakao je da su se donošenjem ovog zaključka stekli preduslovi za završetak projektne dokumentacije, kako bi već na proleće mogli da počnu fizički radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka.

Naučno-tehnološki park biće izgrađen na lokaciji na Gradskom polju, u neposrednoj blizini studentskog restorana i imaće površinu od oko 10.000 m2. Sredstva za njegovu izgradnju obezbeđena sz uz pomoć Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj i Evropske investicione banke, a vrednost ove investicije je oko 10 miliona evra.

- Rok za izgradnju je godinu dana, a nakon toga će naš grad dobiti mesto na kome će se stvarati tehnološke inovacije i na kome će počinjati da rade firme koje se bave novim tehnologijama - rekao je Simonović.

Gradsko veće donelo je i zaključak o učešću Grada Niša u izgradnji objekta Trafo stanice 10/0,4 KV "Kardiohirurgija" i priključnog voda. Prema rečima gradonačelnika Simonovića, nova zgrada Kardiohirurgije gradi se sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana, a Grad Niš učesnik je u sufinansiranju izgradnje ovog važnog objekta. Kako projekat nove zgrade nije predvideo izgradnju nove trafo stanice, Grad Niš to sada čini, učestvujući sredstvima u visini naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...