INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zaposleni ATB Sever očekuju akciju Srbije

01.08.2011. | Danas

Povodom sudske istrage koji se vodi u Austriji protiv firme A-Tec, zvaničnog vlasnika subotičke fabrike Sever, bivši radnici i takođe bivši mali akcionari Severa očekuju da i naša država pokrene pitanje zakonitosti rada ATB Sever nakon privatizacije, pogotovo što dosta indicija ukazuje da je njegov vlasnik poslovao na štetu radnika i same fabrike.

Laslo Karai, član Gradskog veća zadužen za privredu, za dnevni list Danas kaže da je lokalna samouprava već ranije uputila zvaničan zahtev nadležnima da se preispita pre svega postupak privatizacije Severa: "Na osnovu odluke Skupštine grada, lokalna uprava je poslala neophodnu dokumentaciju nadležnim organima, pre svega Ministarstvu za privredu i predsedniku Vlade Srbije, da se postupak privatizacije Severa preispita i utvrdi da je bilo nepravilnosti u tome. Zahtev je upućen pre nepun mesec dana i mi sada očekujemo reakciju nadležnih organa. Pretpostavljam da će to zbog godišnjih odmora i kompleksnosti ovog pitanja zahtevati nešto više vremena dok se ne krene u sagledavanje problema u Severu, ali verujem da je država spremna da uđe u to".

"Iako je Agencija za privatizaciju ranije već dala nekakav odgovor u smislu da je kupac Severa sve svoje formalne obaveze iz ugovora ispunio, mislim da će se ono što se događa sa Severom ipak preispitati, pogotovo u kontekstu onog što respektabilni mediji u Austriji pišu o zbivanjima oko A-Teca", kaže Karai.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;