INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Država i banke traže rešenje, dok putari blokiraju Koridor

27.07.2011. | Tanjug

Bez obzira na to što će se traganje za rešenjem u borbi protiv stečaja nastaviti, jer će se danas predstavnici države sastati sa bankarima, putari su započeli blokadu radova na izgradnji severnog kraka Koridora 10.

Putarima građevinskog preduzeća Vojvodina-Bačkaput, koje je član Nibens grupe, u blokadi radova na 89. kilometru autoputa Beograd-Horgoš, pridružile su se kolege iz Niša i Beograda. Radnici tih preduzeća traže od Vlade da se njihovim preduzećima odblokiraju računi, isplate zaostale zarade i omogući rad.

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić i direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković sastaće se sa najvećim poveriocima putara Nibens grupe, rečeno je posle sastanka putara sa premijerom Mirkom Cvetkovićem. Premijer Cvetković je rekao da je na sastanku dogovoreno da se sačeka 14 banaka da se usaglase o rešavanju problema Nibens grupe kao celine i izrazio očekivanje da će dogovor biti postignut tokom ove nedelje, kako bi se odblokirali računi preduzeća.

Cvetković je dodao da su se trenutno, prema njegovim informacijama, banke usaglasile 90 do 95%. Premijer je rekao da, ako se banke ne dogovore, onda će se pristupiti rešavanju problema za svako preduzeće pojedinačno, tako što će biti dovedena u radni stečaj ta preduzeća, sa ciljem da mogu da nastave da rade.

Predsednica Samostalnog sindikata putarskih preduzeća Sonja Vukanović rekla je posle sastanka sa premijerom da će protest biti nastavljen dok putari ne budu znali rezultate sastanka sa bankarima. Vukanovićeva je rekla i da je AIK banka, jedan od poverilaca, spremna da obezbedi 500 miliona dinara svežeg kapitala za grupaciju, ali da traži garancije od države.

Direktor PZP Niš Milutin Gašević, koji će na sastanku sa bankama predvoditi menadžment Nibens grupe, rekao je da preduzeća iz te grupacije imaju ugovorene poslove vredne šest milijardi dinara i da održavaju više od 40% putne mreže u Srbiji.

Predstavnici sindikata i poslovodstva Nibens grupe predložili su i da se preispita i reprogramira isplata državnog duga putarima i da postojeći ugovori o održavanju puteva ostanu na snazi. Premijer Cvetković je rekao da će preispitati mogućnosti za ostvarenje tih predloga.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;