INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Metal sistemima isključena struja

27.07.2011. | Beta

U upravnoj zgradi fabrike preduzeća Metal sistemi, čiji je većinski vlasnik država, isključena je električna energija zbog dugovanja od 4,7 miliona dinara Elektrošumadiji, rečeno je agenciji Beta u samostalnom sidnikatu tog preduzeća.

"Struja je isključena juče po podne zbog duga od avgusta prošle godine, što nam otežava obavljanje administrativnih poslova u preduzeću, naročito oko fakturisanja", rekao je juče (26.7) predsednik sindikata Miloš Tanasković. On je rekao da fabrika ima još neizmirenih dugovanja, za druge komunalne usluge, kao i prema dobavljačima.

"Kada je država postala većinski vlasnik kapitala nekadašnjeg privatnog preduzeća Metal sistemi, dobili smo uveravanja od predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja da će biti uložena sredstva od oko 30 miliona dinara za nabavku repromaterijala i namirenje dugova za komunalije", rekao je Tanasković. Dodao je da ta sredstva nisu uplaćena i da su dugovi ostali.

Od kada je fabrika podržavljena, Metal sistemima je odobreno samo zaduživanje kreditom kod Fonda za razvoj od 9,5 miliona dinara za isplatu zarade radnicima u junu ove godine. U dve fabrike Metal sistema - Fabrici krupnih lanaca i Procesnoj opremi, od 264 radnika angažovano je oko 150.

Država većinski vlasnik "Metal sistema"

Nakon višemesečnog štrajka zbog krize u preduzeću, fabrika Metal sistemi je registrovana kao preduzeće sa većinskim vlasništvom države kojoj je pripalo 57% kapitala, dok je 33% kapitala zadržao bivši vlasnik Dragoljub Radulović, a radnici dele 10% kapitala.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;