INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Od 26. jula ponovo protesti Nibens grupe

21.07.2011. | Blic

Radnici preduzeća za puteve Nibens grupe - PZP Vranje, Niš, Kragujevac, BeogradVojvodinaput-Bačkaput blokiraće od 26. jula radove na izgradnji severnog kraka koridora 10 u Srbiji ako država ne omogući rešavanje problema tih putarskih preduzeća, saopštio je juče Samostalni sindikat putara Srbije.

Predsednica tog sindikata Sonja Vukanović je rekla da su putari doneli odluku o organizovanju protesta sa blokiranjem saobraćaja na jučerašnjem sastanku.

Predstavnici preduzeća Nibens grupe prošle sedmice su tvrdili da im je u vladi obećano da će biti usvojen predlog da se promeni uredba o finansijskoj disciplini, koja je sprečavala isplatu zarada zaposlenima u Nibens grupi i odluka kojom će vlada naložiti Agenciji za privatizaciju da ispita sporne privatizacije PZP Beograd, Vojvodinaput-Bačkaput  i Partizanskog puta, sa kojima treba da se raskinu kupoprodajni ugovori. Samostalni sindikat putara Srbije zahteva da se tim preduzećima odblokiraju računi, isplate zaostale zarade i da im se omogući da rade.

Radnici traže od Vlade Srbije da obezbediti da banke, čija potraživanja iznose više od 70 odsto vrednosti kapitala njihovih preduzeća, preuzmu putarske firme Nibens grupe kao novi vlasnici i obezbede sredstva za rad ili da se sprovede postupak reorganizacije te grupe.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;