INFONET-468X60-BANNER

Sela oko Velike Plane dobijaju vodovodnu mrežu

19.07.2011. | E-kapija

JKP Miloš Mitrović iz Velike Plane započelo je 1. jula izgradnju distributivne vodovodne mreže koja će vodom snabdevati skoro 6.000 domaćinstava u 8 seoskih naselja opštine Velika Plana. Distributivna mreža, ukupne dužine od oko 150km, obezbeđivaće vodu potrošačima u mestima Donja Livadica, Staro Selo, Novo Selo, Rakinac, Pinosava, Kruševo, Trnovče i Krnjevo.

"Stanovnici ovih sela nisu do sada imali izgrađen vodovod, već su pili vodu iz sopstvenih bunara, koja na pojedinim mestima čak nije ni tehnički ispravna", kaže za eKapiju Vladan Radisavljević, generalni direktor JKP Miloš Mitrović.

Ukupna vrednost kompletne izgradnje i opremanja vodovoda iznosi oko 174 miliona dinara, a radovi će se finansirati iz investicionog kredita koji Miloš Mitrović planira da pribavi, ali i iz sopstvenih sredstava preduzeća. "Računamo da ćemo deo radova finansirati iz naplate priključaka na novu vodovodnu mrežu, koji koštaju nešto manje od 42.000 dinara po domaćinstvu. Nažalost, odziv je, zbog loše ekonomske situacije našeg seoskog stanovništva, manji nego što smo očekivali", navodi Vladan Radisavljević.

Izvođač radova na ovom projektu je preduzeće DM Invest iz Smederevske Palanke, a od 1. jula do sada izgrađeno je već 15km vodovodne mreže u naselju Donja Livadica. Završetak celokupnog vodovoda planiran je za april 2012. godine.

Stanovnici u Donjoj Livadici, Starom Selu, Pinosavi, Kruševu i Novom Selu pijaću vodu dobiće odmah po izgradnji mreže koja će biti priključena na postojeći vodovod u Velikoj Plani, dok će meštani Trnovča i Krnjeva morati da sačekaju puštanje u rad nove fabrike vode na izvorištu Trnovče.

Ovo postrojenje, koje je za sada još uvek u fazi projektovanja, biće izgrađeno sredstvima iz pretpristupnih fondova Evropske unije najkasnije do 2013. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;