INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Putarima obećano rešenje, oni obećavaju blokade

13.07.2011. | Tanjug

Predstavnici putara rekli su da im je u vladi obećano da će se na sednici u četvrtak naći predlog da se promeni uredba o finansijskoj disciplini, koja je sprečavala isplatu zarada zaposlenima u Nibens grupi, kako bi već u petak, 15. jula mogla da počne isplata. Trebalo bi da se razmotri i drugi predlog, kojim se predviđa da će vlada naložiti Agenciji za privatizaciju da ispita sporne privatizacije PZP BeogradVojvodina-Bačkaputa i Partizanskog puta i da se raskinu kupoprodajni ugovori.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović rekla je da u vladi Srbije nisu znali "šta se stvarno dešava i da su obećali da će se vlada aktivno uključiti u rešavanje problema putara". Ona je rekla da će putari sve protestne aktivnosti usmeriti na Koridor 10, ukoliko do kraja ove sedmice ne budu vidljivi rezultati današnjeg sastanka.

Predstavnici Vlade Srbije i putarskih preduzeća Nibens grupe razgovarali su juče o rešavanju problema firmi koje su u sastavu te grupe. Predstavnike putarskih preduzeća i Samostalnog sindikata putara Srbije primili su u Vladi Srbije generalni sekretar Vlade Srbije Tamara Stojčević i predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, potvrđeno je Tanjugu u vladi.

Oko 500 zaposlenih u putarskim firmama Nibens grupe protestovalo je ispred vlade Srbije, noseći transparente "Gladni smo", "Nibens rupa"... Oni su blokirali deo Nemanjine ulice od Ulice kneza Miloša do Sarajevske u pravcu prema železničkoj stanici.

Radnici PZP Vranje, Niš, Kragujevac, Beograd, Vojvodina-Bačkaputa i Partizanski put, uz podršku Samostalnog sindikata putara Srbije, zahtevaju da se odblokiraju računi, reše problemi tih preduzeća, isplate zaostale zarade i da im se omogući da rade.

Radnici traže od Vlade Srbije da obezbediti da banke, čija potraživanja iznose više od 70% vrednosti kapitala njihovih preduzeća, preuzmu putarske firme Nibens grupe kao novi vlasnici i obezbede sredstva za rad ili da se sprovede postupak reorganizacije te grupe.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;