IZOLACIJA-468X60-BANNER

Španija: Milion kuća viška (video)

11.07.2011. | RTS

Svetska ekonomska kriza, koja je počela kolapsom američkog tržišta nekretnina, i dalje snažno pogađa prodaju kuća u Španiji. Na prodaju je skoro milion novih domova, a kupci oklevaju.

Na prvi pogled, nije bilo teorije da se investicija ne isplati - novi stanovi i kuće duž obale, kao i na Balearima i Kanarskim ostrvima. Španija je zidala po 700.000 stambenih jedinica godišnje, kao Britanija, Francuska i Nemačka zajedno. Niko nije pretpostavio da će prodaja stati.

Agent nekretnina Vinsente Beltran kaže da su problem zalihe neprodatih stanova na obali i da je važno da se cene prilagode kupcima, a uz to moraju da obezbede povoljne kredite. Kaže da se ove sezone vidi poboljšanje, ali da to ni u kom slučaju nije dovoljno da se vrate ogromne investicije,

Hoze Andreas iz udruženja stanodavaca Kantabrije, kaže da je Kantabrija turistički region i da se primećuje da ljudi ponovo počinju da kupuju vikendice, ali toga ima jako malo.

Špansku vladu najviše zabrinjava što broj neprodatih kuća postaje sve veći.

Ipak, gradnja se nastavlja, iako procene vlade govore da bi se, čak i ako se radovi zaustave, najveći deo neprodatih kuća vlasnike mogao da dobije tek 2014. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;