INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Niš: Izgradnja novog kliničkog centra i rehabilitacija njegovih klinika

03.07.2011. | E-kapija

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da se u Kliničkom centru Niš radi na izgradnji nove kardiohirurške klinike i najavio da će do kraja godine početi radovi na izgradnji novog kliničkog centra.

Ministar Stanković, koji je u Nišu sa predstavnicima kompanija Energoprojekt-oprema i Gradina potpisao ugovor o izgradnji nove kotlarnice u tom kliničkom centru i ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji njegovih 6 klinika, podsetio je na to da su projekti za izgradnju novog centra završeni. Oni se trenutno nalaze na reviziji, dodao je ministar i napomenuo da su sredstva za izgradnju kliničkih centara u Srbiji obezbeđena.

Potpisani ugovori, koji će biti realizovani u okviru projekta Energetska efikasnost u Srbiji, odnose se na izgradnju kotlarnice, zamenu stolarije i radove na termoizolaciji na Institutu za mentalno zdravlje, ORL, dečjoj i infektivnoj klinci i na klinici za patologiju i onkologiju. Očekuje se da će izgradnjom nove kotlarnice značajno biti smanjena emisija štetnih gasova (sumpornih i azotnih oksida) i čađi, taloženje prašine, kao i da će emisija ugljen-dioksida biti umanjena za približno 50%.

Vrednost ove investicije iznosi 470 miliona dinara, dok će u ostale radove biti uloženo 65 miliona dinara. Svi radovi treba da budu završeni do kraja ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;