IZOLACIJA-468X60-BANNER

Najlepše "Ruže Lipolista"

21.06.2011. | E-kapija

Završni deo manifestacije Ruže Lipolista u Šapcu, čiji je pokrovitelj grad Šabac, a organizatori Turistička organizacija Šapca, Mesna zajednica Lipolist i Udruženje Ruže Lipolista, obeležili su izložba cveća, parada fijakera, ukrašene zaprege, bogat kulturni program… Najlepši cvetni aranžman, u konkurenciji 8 ekipa, imala je Srednja poljoprivredna škola iz Šapca, a najlepši aranžman od cvetova ruže – rasadnik Stamenić iz Lipolista.

Nagrada za proizvodnju manjih asortimana ruža pripala je rasadniku Perić. Rasadnik Topalović iz Lipolista poneo je titulu najlepšeg, drugo mesto mesto u proizvodnji ruža pripalo je Radu i Biljani Ivanović, a treće rasadniku Mijailović iz Lipolista. Nagrade najuspešnijima uručila je Jasminka Ristivojević, zamenica gradonačelnika Šapca.

Organizatori ovogodišnjeg festivala zadovoljni su posetom i kvalitetom manifestacije. Pored ružara iz Srbije, došli su partneri iz bivših jugoslovenskih republika, Rusije i, prvi put, gosti iz Mađarske.

Manifestaciju je podržao ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović, koji je održao sastanak sa izvoznicima i proizvođačima ruža.

"Razgovarali smo o suštinskoj podršci proizvođačima ruža i ukrasnog bilja jer je to odlična prilika za Srbiju. Već sada znamo da će ova godina biti bolja od prethodne. U ovom trenutku, obim poslovanja u ovoj oblasti je 4 miliona evra. Uveren sam da možemo da učinimo ozbiljne pomake. Izvoz je već u prva 4 meseca 2011. godine veći nego tokom čitave prošle godine. Najviše se izvozilo u Rusiju, ali i u zemlje Evropske unije", istakao je ministar Petrović.

Ruže se u Lipolistu uzgajaju na 20ha, a više od 10 rasadničara proizvede godišnje preko 700.000 sadnica ovog cveća.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;