INFONET-468X60-BANNER

Počeli radovi na sanaciji lokalnih puteva u Negotinu

16.06.2011. | Danas

Radovi na sanaciji deonice lokalnog puta Dupljane - Jabukovac u opštini Negotin, čijem početku radova je prisustvovao i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, predstavljaju deo aktivnosti na unapređenju putne mreže. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja je za sanaciju i rehabilitaciju više od deset kilometara lokalnih puteva u opštini Negotin izdvojilo 57 miliona dinara.

Kako je to prilikom obilaska radova objasnio predsednik opštine Negotin dr Vlajko Đorđević, deonica puta Dupljane - Jabukovac duga je oko 4km, dok će radovi na preostalim deonicama u dužini od oko 8,5km početi kad se završe ovi, a svi građevinski radovi koji se finansiraju sredstvima Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja biće završeni za mesec dana. Prema rečima ministra Dulića radna poseta opštini Negotin ima za cilj podsticanje i pomoć građevinskoj industriji u ovom delu Srbije.

"Država je u građevinsku industriju uložila 18 milijardi dinara, a Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja je odobrilo 254 projekta. Objekti različitih namena grade se u Beogradu i u još 12 gradova", rekao je Oliver Dulić u Negotinu u kome je sa čelnim ljudima negotinske lokalne samouprave razgovarao i o projektima vezanim za nastavak izgradnje fekalne kanalizacije, rekonstrukciju kišno-atmosferskog kanala pored železničke stanice i sanaciju i rehabilitaciju lokalnih puteva, kao i o rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te o mogućnostima raspisivanja javnog poziva za strateškog partnera u prikupljanju i odvoženju komunalnog otpada.

Kako se ovom prilikom čulo Ministarstvo je zainteresovano da pruži konkretnu pomoć opštini Negotin kada je u pitanju zaštita životne sredine kroz izgradnju reciklažnog centra čime bi se rešio i problem zaštite životne sredine, ali i stvorila mogućnost za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje građana. Takođe, postoji veliko interesovanje i za proizvodnju peleta od biomase, koji bi bili korišćeni za daljinski sistem centralnog grejanja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;