INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

EKapija predstavlja Top 20 investicija koje su privukle posetioce sajta

26.02.2009. | eKapija

EKapija inveticioni tim je nedavno uradio analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost kod korisnika eKapije u 2008. godini. Rezultati su veoma interesantni, ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa Vama.

Projekti su podeljeni u 10 kategorija, i eKapija je na svom sajtu napravila predstavljanje prvih dvadeset u kategoriji turizma, zabave, sporta i rekreacije.

Prva tri mesta zauzimaju investije koje su se “pomerile” iz faze ideje, ali se za njih može reći da nisu tako blizu faze završetka, tako da ćemo ih, verovatno, imati na rang listama i u narednim godinama. Naravno, želimo im da se to ponovi još samo naredne godine, a da onda svi zajedno uživamo i koristimo ove centre – kao komercijalne bisere Srbije.

Prvorangirana investicija je projekat Hotela u novobeograskom Bloku 11a (na slici), a akteri ovog kompleksa u kome je hotel samo jedna polovina od ukupno 17.000 m2 - Michaeler & Partners, FMTG - Falkensteiner Michaeler Tourism Group, arhiteka Boris Podrecca i Multicon inženjering, obećavaju prijatna iznenađenja …

Drugo mesto je zauzeo projekat Silver Lake Resort na Srebrnom jezeru, pored Dunava. Tim Slobodana Vučićevića, u kome su i Silver Lake investment, kao i NCA Consulting osmislio je da na više stotina hektara na Dunavu izgradi elitni turistički, sportski, rekretaivni, ali i rezidencijalni kompleks, tako da je za ovu multinamenski investiciju bilo teško pronaći odgovarajuću kategoriju. Ono što je jako važno, investicija više nije u fazi “papira” jer su prvi sadržaji već - izgrađeni.

Sportsko-rekreacioni centar “Ada Ženeva” u Niškoj banji zauzeo je treće mesto i predstavlja jednu od brojnih investicija koje se pripremaju na jugu naše zemlje, u Niškoj banji, u kojoj, još uvek nekako stidljivo, predstavnici lokalne samouprave I privatni investitori pripremaju izuzetne investicije za period kada ova ekonomska kriza prođe.

Kompletnu listu možete pogledati ovde.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;