INFONET-468X60-BANNER

Banke preuzimaju Nibens grupu?

13.06.2011. | Večernje novosti

Direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković kaže da su banke poverioci Nibens grupe predložile da koordiniraju rad preduzeća Nibens grupe. Cvetković navodi da je od 13 kompanija koje čine Nibens grupu, šest pod ingerencijom i kontrolom Agencije za privatizaciju zbog praćenja izvršenja ugovornih obaveza.

Posle hapšenja vlasnika Nibens grupe, kako kaže, Agenciji su se javile poslovne banke, kojima Đurašković duguje oko 110 miliona evra i predložile da one plate i angažuju profesionalni menadžment koji će koordinirati rad svih preduzeća iz tog sistema. “Očekujemo da se to uskoro i dogodi. Činjenica je da se ovaj posao malo odužio, ali je bankama, očito, trebalo vremena da se usaglase. Mislim da je dobro da upravljanje ovim firmama preuzmu oni kojima je veoma stalo da one rade”, rekao je Cvetković.

Na pitanje da li će Agencija za privatizaciju raskinuti kupoprodajne ugovore za tih šest firmi, Cvetković kaže: “Raskid pojedinih privatizacionih ugovora mogao bi da bude deo rešenja. Ima takvih zahteva, ali i ti koji traže raskide ugovora znaju da to ne bi donelo boljitak ni njima, a ni zaposlenima u Nibens grupi, kojih ima oko 5.300.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz te grupacije nedavno su uhapšeni pod sumnjom da su oštetili kruševacku Fabriku maziva (FAM) za 32 miliona evra. Posle toga su u više navrata firme u sastavu grupe protestovale tražeći isplatu zarada i poboljšanje materijalnog stanja, a ispostavili su i zahtev da im se omogući da nastave da rade na više deonica Koridora 10, na kojima su ranije dobili poslove.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;