INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najavljen raskid ugovora o izgradnji deponije kod Prokuplja

02.06.2011. | Beta

Ugovor o izgradnji sanitarne deponije u opštini Prokuplje biće raskinut, a izvođač radova građevinsko preduzeće "Alpina" obavezalo se da vrati novac republičkom Fondu za zaštitu životne sredine, rekao je u utorak 01. juna, predsednik opštine Milan Arsović.

Predsednik opštine je kazao da će ugovor, potpisan 2007. godine, biti poništen jer građani Prokuplja nisu mogli da se dogovore oko lokacije na kojoj je trebalo da se gradi regionalna deponija.

Arsović je naveo da je odluka o raskidu ugovora usvojena na sednici Opštinskog veća, a da "Alpina" treba da vrati oko 1 milion evra u roku od pet dana.

Prema njegovim rečima, odluka treba da bude verifikovana na sednici Skupštine opštine 7. juna.

Arsović je podsetio da je krajem 2007. godine potpisan ugovor između "Alpine", opštine Prokuplje i republičkog Fonda za zaštitu životne sredine o izgradnji sanitarne deponije na lokaciji Utrine u blizini Prokuplja.

- U želji da sprečimo dalje sukobe između građana koji su negodovali zbog izgradnje ovakve deponije i onih koji su bili za gradnju na toj lokaciji, opštinsko Veće donelo je odluku o privremenom odustajanju od gradnje i raskidu ugovora sa "Alpinom" - kazao je predsednik opštine.

Prema njegovim rečima, novac je "Alpini" isplaćen za prvu fazu izgradnje deponije koja nije mogla da počne.

Jedan od potpisnika ugovora iz 2007. godine, Goran Mrdaković, nekadašnji direktor opštinskog Fonda za ekologiju kazao je za agenciju Beta da opština nije za deponiju isplatila "ni dinar", kao i da raskidom ugovora nema obaveze prema građevinskoj firmi ili Fondu za zaštitu životne sredine.

Arsović je, takođe, dodao da je problem uklanjanje deponije iz centra Prokuplja rešen odlukom Skupštine opštine da se odnošenje i deponovanje smeća poveri austrijskoj firmi "Por Werner i Weber".

Ta firma već nekoliko meseci odnosi i deponuje smeće iz prokupačke opštine na sanitarnu deponiju u Leskovcu.

- Na mestu gde je nekad bila gradska deponija, udaljena par stotina metara od centra grada, izgradićemo park na 10 hektara u kome će deca moći da se igraju - kazao je Arsović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;