Bač i Sombor u projektu unapređenja životne sredine

30.05.2011. | Danas

"Podizanjem svesti građana do unapređenja zaštite životne sredine" naziv je zajedničkog projekta opštine Bač i grada Sombora u okviru "Exchange 3" programa. Za realizaciju ovog projekta iz evropske kase obezbeđeno je 111.645 evra. Na takozvanoj otvarajućoj konferenciji u selu Selenča, opština Bač, istaknuto je da opština Bač i grad Sombor realizujući ovaj projekat jačaju svoje dobre odnose i pri tome rešavaju konkretne probleme svojih sredina.

- Grad Sombor je jedna od tri najuspešnije lokalne samouprave po projektnom finansiranju i korišćenju fondova EU. Svoje znanje želimo da podelimo sa svojim partnerima. Lokalne samouprave koje imaju ambiciju da budu uspešne, a u koje spadaju Bač i Sombor, ne mogu samo da se oslanjaju na budžetska sredstva, već moraju aktivno da se posvete traženju dodatnih izvora finansiranja. Ovaj projekat je praktičan primer, gde se zajedničkim nastupom koristeći sredstva EU unapređuje životna sredina - rekao je mr Damir Mrković, član Gradskog veća Sombora.

Konferenciji u Selenči prisustvovali su predstavnici opština Bački Petrovac, Žabalj i Vrbas, te predstavnici Fonda Evropski poslovi, Garancijskog i VIP fonda.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije