Bač i Sombor u projektu unapređenja životne sredine

30.05.2011. | Danas

"Podizanjem svesti građana do unapređenja zaštite životne sredine" naziv je zajedničkog projekta opštine Bač i grada Sombora u okviru "Exchange 3" programa. Za realizaciju ovog projekta iz evropske kase obezbeđeno je 111.645 evra. Na takozvanoj otvarajućoj konferenciji u selu Selenča, opština Bač, istaknuto je da opština Bač i grad Sombor realizujući ovaj projekat jačaju svoje dobre odnose i pri tome rešavaju konkretne probleme svojih sredina.

- Grad Sombor je jedna od tri najuspešnije lokalne samouprave po projektnom finansiranju i korišćenju fondova EU. Svoje znanje želimo da podelimo sa svojim partnerima. Lokalne samouprave koje imaju ambiciju da budu uspešne, a u koje spadaju Bač i Sombor, ne mogu samo da se oslanjaju na budžetska sredstva, već moraju aktivno da se posvete traženju dodatnih izvora finansiranja. Ovaj projekat je praktičan primer, gde se zajedničkim nastupom koristeći sredstva EU unapređuje životna sredina - rekao je mr Damir Mrković, član Gradskog veća Sombora.

Konferenciji u Selenči prisustvovali su predstavnici opština Bački Petrovac, Žabalj i Vrbas, te predstavnici Fonda Evropski poslovi, Garancijskog i VIP fonda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...