INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvoren gasovod u Pećincima

26.05.2011. | eKapija

U Pećincima je juče svečano pušten u rad gasovodni sistem koji će snabdevati potrošače u poslovnoj zoni Šimanovci i mestu Pećinci, a u budućnosti i sve potrošače u naseljenim mestima opštine Pećinci. Ukupna vrednost investicije iznosi 5 miliona evra.

"Priključni gasovod visokog pritiska u dužini 11 km, glavna merno - regulaciona stanica kapaciteta 25.000 Sm3/sat, daljinsko upravljanje i 44 km mreže razvodnog gasovoda i distributivne gasne mreže široke potrošnje veliki je korak u ekološku budućnost i energetsku stabilnost opštine Pećinci", navedeno je u saopštenju "Petrola".

Danas je takođe potpisano i pismo o poslovnoj saradnji između "Petrola" i "Srbijagasa", kojim su obe kompanije postavile temelje buduće saradnje za snabdevanje prirodnim gasom na području Srbije. Na ovaj način se realizuje odluka grupe "Petrol" o širenju poslovanja u regionu Jugoistočne Evrope. Priključni gasovod visokog pritiska je rezultat zajedničke saradnje između "Srbijagasa" i kompanije "Petrol Gas Group", koji je u 100% vlasništvu "Petrola", a distributivna mreža je rezultat ugovora između "Petrola" i opštine Pećinci, čime je "Petrol" postao prvi strani investitor koji je uložio sopstveni kapital u izgradnju gasovodnog sistema. Brigu oko distribucije gasa u opštini Pećinci je preuzela kompanija "Rodgas" a.d., koja je u 85% vlasništvu slovenačkog "Petrola".

- Ovim činom se stvaraju uslovi da opština Pećinci nastavi sa investiranjem u kvalitetno opremljene industrijske zone čime ćemo dodatno moći da privučemo još veći broj investitora i smanjimo stopu nezaposlenosti u opštini na minimalni broj – izjavio je predsednik opštine Pećinci, Siniša Vukov.

- Grupa "Petrol" današnjim činom pokazala je da nije samo naftna, već i energetska kompanija koja će ubuduće na tržištu Srbije podjednako snabdevati sve potrošače svim vrstama energenata. Gasifikacija i snabdevanje plinom, osim standardne ponude nafte i naftnih derivata, za nas je jedan od prioriteta i na tržištu Srbije – rekao je predsednik Uprave "Petrol", mr Tomaž Berločnik.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;