INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mrkonjić: Hapšenje Đuraškovića neće ugroziti rok za gradnju Koridora 10

16.05.2011. | Beta

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je juče da hapšenje vlasnika i poslovodstva građevinske "Nibens" grupe neće ugroziti gradnju severnog dela Koridora 10.

- Događaji koji se dešavaju u "Nibens" grupi neće značajno zakočiti realizaciju projekta - rekao je on agenciji Beta prilikom redovnog sedmičnog obilaska radova na autoputu na Koridoru 10 kroz Srbiju.

- Država treba da radi svoj posao, a konzorcijum koji predvode preduzeće "Putevi Užice" i "Koridori Srbije" će se brinuti da se posao završi u roku - istakao je srpski ministar za infrastrukturu.

Mrkonjić je rekao da radnici koji rade u "Nibens" grupi i dalje imaju posao i da je bitno da se sada vrate na gradilišta. Direktor državnog preduzeća "Koridori Srbije", koje rukovodi projektom gradnje autoputa kroz Srbiju, Mihajlo Mišić rekao je da je potpuno siguran da će radovi biti završeni u roku i da događanja u putnoj privredi neće ostagivi loše posledice na gradnju autoputeva na severu Srbije, odnosno deonice Horgoš - Novi Sad.

Mišić je ocenio da su novi događaji u putnoj privredi pretili da ugroze rok izvođenja radova na Koridoru 10, ali su blagovremeno pregrupisana i organizovana raspoloživa sredstva i radnici na trasi.

Vlasnik "Nibens" grupe Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u preduzećima u njegovom vlasništvu uhapšeni su 12. maja zbog sumnje da su oštetili Fabriku maziva iz Kruševca za 32 miliona evra. Preduzeće za puteve "Beograd", članica "Nibens" grupe, deo je domaćeg konzorcijuma kompanija koje su angažovane na gradnji severnog dela Koridora 10 kroz Srbiju.

U akciji policije uhapšen je i direktor PZP "Beograd" Bora Jelić. Domaći konzoricijum u kojem su pored Puteva "Užice" i PZP "Beograd" i firme "Planum" i "Borovica transport" su se početkom prošle godine obavezale da za 9,7 milijardi dinara izgrade oko 110 kilometara autoputa kroz Vojvodinu do 1. januara 2011. godine, a kasnije je rok pomeren do jula.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;