Počela izrada studije za tretman otpadnih voda u Kruševcu

13.05.2011. | E-kapija

Opština Kruševac saopštila je juče (12.5) da je počela izrada studije izvodljivosti za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji Kruševca koju će sa 440.000 evra finansirati KfW banka.

U saopštenju se navodi da se rukovodstvo Kruševca sastalo sa projektnim timom kompanije H.P. Gauff Ingenieure i firmom SETEC Engineering iz Austrije, koji treba da izrade studiju.

Izrada studije deo je Programa pomoći u vodosnabdevanju i tretmanu otpadnih voda u opštinama i gradovima Srbije srednje veličine koji su u okviru finansijske saradnje Nemačke i Srbije svojevremeno dogovorili Nemačka razvojna banka i Ministarstvo za NIP Vlade Srbije.

Kruševac je uvršćen u taj program sredinom marta, a pomoć u rešavanju tretmana otpadnih voda realizovaće se u dve faze, od koje je prva izrada studije izvodljivosti koja bi trebalo bi da bude završena do decembra ove godine. U sledećoj fazi će se na osnovu studije izraditi projekat za prikupljanje i preradu otpadnih voda kojim će Kruševac moći da konkuriše za sredstva potrebna za njegovu realizaciju.

Prema nekim procenama, za kompletno rešavanje prikupljanja i prerade otpadnih voda na području grada Kruševca biće potrebno više od 15 miliona evra.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

ACO GRAĐEVINSKI ELEMENTI
ACO GRAĐEVINSKI ELEMENTI
STARA PAZOVA-KRNJEŠEVCI
www.aco.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...