INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uhapšen vlasnik Nibens grupe zbog zloupotrebe

13.05.2011. | Blic

Milo Đurašković, vlasnik Nibens grupe koja se bavi izgradnjom i održavanjem puteva u Srbiji, uhapšen je juče ujutro zbog zloupotrebe prilikom privatizacije kruševačkog preduzeća FAM teške 32 miliona evra. Pored Đuraškovića, uhapšeno je još sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovali u prevari.

Nibens grupa osnovana je 2005. godine i obavlja većinu poslove asfaltiranja i rekonstrukcije ulica na teritoriji Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca i Vranja. Formalni vlasnici Nibens grupe su Milo Đurašković i Mera investment fond sa Holandskih Antila.

Đurašković je i vlasnik Šer korporacije kao i Preduzeća za izgradnju puteva Beograd, Niš, Vranje i Kragujevac.

"Đurašković i njegovi saradnici su 2007. godine otkupili 70 odsto akcija FAM, koja u Srbiji ima monopol u proizvodnji ulja i maziva. Kroz simultane poslove, odnosno fiktivne poslove, Đurašković i njegovi saradnici su od tada izvukli više od od 32 miliona evra", kaže izvor Blica.

Pored Đuraškovića uhapšeni su Dejan Jeftić direktor Nibens grupe, Risto Ristić bivši direktor Šer korporacije, Bora Jelić generelani direktor PZP Beograd, Branislav Jovanović generalni direktor FAM, Ljiljana Kostić koja se takođe nalazila na ovoj funkciji, Srđan Filipović generelani direktor PZP Vranje, Milica Bradić finansiski direktor FAM.

Đurašković je od ranije poznat policiji kao trgovac gorivom iz devedesetih godina, koji je na taj način došao do početnog kapitala, a poslednjih godina važi za kralja puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;