Uhapšen vlasnik Nibens grupe zbog zloupotrebe

13.05.2011. | Blic

Milo Đurašković, vlasnik Nibens grupe koja se bavi izgradnjom i održavanjem puteva u Srbiji, uhapšen je juče ujutro zbog zloupotrebe prilikom privatizacije kruševačkog preduzeća FAM teške 32 miliona evra. Pored Đuraškovića, uhapšeno je još sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovali u prevari.

Nibens grupa osnovana je 2005. godine i obavlja većinu poslove asfaltiranja i rekonstrukcije ulica na teritoriji Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca i Vranja. Formalni vlasnici Nibens grupe su Milo Đurašković i Mera investment fond sa Holandskih Antila.

Đurašković je i vlasnik Šer korporacije kao i Preduzeća za izgradnju puteva Beograd, Niš, Vranje i Kragujevac.

"Đurašković i njegovi saradnici su 2007. godine otkupili 70 odsto akcija FAM, koja u Srbiji ima monopol u proizvodnji ulja i maziva. Kroz simultane poslove, odnosno fiktivne poslove, Đurašković i njegovi saradnici su od tada izvukli više od od 32 miliona evra", kaže izvor Blica.

Pored Đuraškovića uhapšeni su Dejan Jeftić direktor Nibens grupe, Risto Ristić bivši direktor Šer korporacije, Bora Jelić generelani direktor PZP Beograd, Branislav Jovanović generalni direktor FAM, Ljiljana Kostić koja se takođe nalazila na ovoj funkciji, Srđan Filipović generelani direktor PZP Vranje, Milica Bradić finansiski direktor FAM.

Đurašković je od ranije poznat policiji kao trgovac gorivom iz devedesetih godina, koji je na taj način došao do početnog kapitala, a poslednjih godina važi za kralja puteva.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Aleksandra 16.05.2021.
Gde mogu i kada da se prijavim za zamenu st...
Boki 16.05.2021.
Kako se i gde prijaviti?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...