INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zemun dobio "pametnu" trafo-stanicu

12.05.2011. | E-kapija

Jučerašnjim, završnim radovima na uklapanju trafo-stanice Zemun-Novi grad 30.000 stanovnika Altine, Plavih horizonata, Novog grada i okolnih naselja dobili su stabilno snabdevanje električnom energijom. U odnosu na staru stanicu, kapacitet nove, najsavremenije trafo-stanice, sa objedinjenim mikroprocesorskim sistemom zaštite i upravljanja, povećan je za 25%, čime se garantuje uredno snabdevanje strujom stanovnika ovih naselja.

Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Beograda, kaže da je veoma zadovoljan saradnjom sa Elektrodistribucijom.

"Za razliku od nekih prošlih vremena, kada smo kao grad imali mehanizme da rešavamo samo probleme u vezi sa zelenilom, čistoćom, vodovodom ili grejanjem, od pre tri godine imamo veoma dobru saradnju i sa Elektroidistribucijom Beograd, kao republičkom institucijom. Rezultat toga je i postavljanje ove trafo-stanice, koja će bitno poboljšati snabdevanje kako stanovnika ovog dela grada tako i industrijske zone Zemuna. Planskom i strateškom politikom grada i EDB-a doprineli smo stabilnoj energetskoj situaciji tokom protekle, veoma duge zime sa rekordnom potrošnjom, a koja je prošla bez redukcija i većih iskakanja sistema. Rezultat tog zajedničkog i dnevno koordiniranog rada sa EDB-om je postavljanje više od 200 manjih trafo-stanica i stvaranje daleko stabilnijeg sistema, što je rezultat vredan poštovanja.", rekao je Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove.

Marko Stojanović, direktor Uprave za energetiku, rekao je da su ovi rezultati proizvod novog pristupa problemu energetike u Beogradu.

"Što se tiče zakonske regulative, bili smo limitirani, ali s obzirom na potencijale, grad Beograd je morao, i zbog interesa svojih građana i institucija koje u njemu rade, da preduzme sve potrebne mere kako bi se popravio kvalitet usluge.", rekao je Stojanović, podsetivši da je grad formirao radnu grupu za saradnju sa EDB-om i EMS-om i preuzeo nadležnosti nad preduzećima Javno osvetljenje i EDB-izgradnja.

Stevan Milićević, direktor Elektrodistribucije Beograd, istakao je da će trafo-stanica Zemun-Novi grad imati veliku ulogu u ovom delu grada, kako za same stanovnike tako i za privrednike koji svoje objekte grade u neposrednoj blizini auto-puta, kao i da ne treba zaboraviti njenu ulogu u gradnji budućeg mosta Zemun–Borča.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;