Kompanija Austrotherm obeležila 10. godina uspešnog poslovanja

10.05.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija „Austrotherm d.o.o”, lider u proizvodnji termoizolacionih materijala na tržištu Srbije, obeležila je danas deset godina od početka poslovanja. Austrijski koncern „Schmid Industrie Holding“, kojem između ostalih pripada i grupacija „Austrotherm International“, doneo je 2001. godine odluku o osnivanju srpske “kćerke” kompanije „Austrotherm d.o.o” sa sedištem u Valjevu, gde je 2003. godine izgrađena i puštena u pogon fabrika za proizvodnju termoizolacionih materijala od EPS-a (ekspandiranog polistirena, tj. „stiropora“). Vrednost grin fild investicije iznosila je četiri miliona evra. 2005. godine je kompanija preuzela i dva do tada konkurentska proizvodna pogona - u Nišu i Srbobranu - čime je preuzela lidersku poziciju na tržištu.

„Dugogodišnje iskustvo i stručnost pomoglo nam je da se uvrstimo među vodeće proizvođače termoizolacionih materijala u Evropi. Danas „Austrotherm International” posluje u 10 zemalja sa ukupno 17 proizvodnih pogona. Kontinuirano uvodimo svetsku praksu u naše poslovanje kroz primenu kvalitetnih termoizolacionih materijala koji doprinose uštedi energije, odnosno energetskoj efikasnosti. Naši zaposleni, stručnjaci su u oblasti niskoenergetskih i pasivnih kuća i našom ekspertizom pokušavamo da utičemo i na promenu navika potrošača u Srbiji”, izjavio je Peter Schmid, generalni direktor Austrotherm GmbH.

Ovom prilikom kompaniji je za dosadašnja ulaganja u razvoj srpske privrede, dodeljena i plaketa Privredne komore Srbije, koju je uručila potpredsednica Komore gospođa Vidosava Džagić. Od početka svog poslovanja u Srbiji, kompanija „Austrotherm d.o.o” konstantno ulaže u modernizaciju proizvodne opreme, pre svega u svom XPS-pogonu u Nišu (proizvodnja termoizolacionih ploča od ekstrudiranog polistirena), ali i u EPS-pogonima na sve tri lokacije. Osnovna delatnost kompanije jeste proizvodnja izuzetno kvalitetnih XPS- i EPS-termoizolacionih materijala, profila, polietilenskih proizvoda i ploča za unutrašnju gradnju.

„Danas sarađujemo sa više od 200 srpskih trgovaca građevinskim materijalima, a gotovo nijedan bitan građevinski projekat nije prošao, a da u njemu nismo učestvovali. Među njima su PC “Ušće”, Delta City, Airport City, Univerzitetsko naselje „Belville“, Avalski toranj i mnogi drugi. Naš cilj u narednom periodu je da još više proširimo saradnju i sa drugim strukturama u branši, pre svega sa arhitektama i investitorima, kao i konstantno unapređenje kvaliteta naših proizvoda i usluga” rekao je Dragomir Ilić, generalni direktor „Austrotherm d.o.o”.

Grupacija ”Austrotherm International” sa sedištem u Austriji deo je ”Schmid Industrie Holding”, jednog od najvećih evropskih koncerna koji proizvodi najrazličitije vrste građevinskih materijala, a koji u svom vlasništvu ima još poznatih građevinskih brendova, kao što su „Baumit”, „Murexin” i ostali. Godišnji promet "Austrotherm International" je u 2010. iznosio 176.000.000 evra. Po podacima iz aprila 2011. godine, broj zaposlenih u grupaciji iznosi oko 800 ljudi, dok broj zaposlenih u celokupnom koncernu ”Schmid Industrie Holding” iznosi 4.700 ljudi. 

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...