Država većinski vlasnik "Metal sistema"

29.04.2011. | Beta

Vlada Srbije je odlučila da potpiše ugovor o preuzimanju 57% vlasništva u kragujevačkom preduzeću "Metal sistemi", izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović.

- Radnici "Metal sistema" preuzeće 10% vlasništva firme - rekao je Mihajlović na konfereniciji za novinare posle sednice Vlade.

On je dodao da će novi vlasnički odnosi omogućiti da se stabilizuje situacija u "Metal sistemima" i reše problemi zaposlenih.

Dosadašnji vlasnik tog preduzeća Dragoljub Radulović zadržaće 33% vlasništva.

Radnici "Metal sistema" protestuju u zgradi Skupštine Kragujevca zbog toga što im poslodavac nije isplatio zarade od maja do decembra prošle godine, kao i doprinose za 11 meseci.

Vlada Srbije je, kako je rekao Mihajlović, donela zaključak o usvajanju ugovora o realizaciji investicije "Gorenja" u Zaječaru koja će omogućiti zapošljavanje 300 radnika i ovlastila ministra ekonomije Nebojšu Ćirića da potpiše ugovor.

Premijer Mirko Cvetković, koji je i ministar finansija, ovlašten je da potpiše ugovor o regulisanja odnosa Vlade Srbije i "Niteksa" iz Niša.

Za preuzimanje "Niteksa" zainteresovana je italijanska kompanija "Benetton" koja u Nišu namerava za zaposli 2.000 radnika.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...