INFONET-468X60-BANNER

"Karin komerc" sanira deponiju u Zrenjaninu za 254 miliona dinara

19.04.2011. | Večernje novosti

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov potpisao je u ponedeljak sa predstavnicima firme "Karin komerc" iz Veternika ugovor o sanaciji gradske deponije, što je u ovom momentu jedan od najvećih projekata tog tipa u Srbiji.

Mihajlov je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, izjavio da ovaj posao nije značajan samo za Zrenjanin, već i za ceo Srednjobanatski okrug. Projekat sanacije, rekultivacije i zatvaranja ovdašnje deponije, čija je obračunska vrednost više od 254 miliona dinara, izradili su stručnjaci novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Poslovi prve faze, koji se tiču sanacije i zatvaranja sadašnje deponije, koštaće 161 milion dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta grada i republičkog Fonda za zaštitu životne sredine.

Direktorka JKP "Čistoća i zelenilo" Biljana Gligić naglasila je da će sanacija deponije naročito obradovati meštane najmnogoljudnijeg ovdašnjeg naselja Bagljaš. Jer, usled dejstva vetrova, imaju problema sa neprijatnim mirisima koji stižu sa smetlišta i stalno se nadvijaju nad ovim delom Zrenjanina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;