"Karin komerc" sanira deponiju u Zrenjaninu za 254 miliona dinara

19.04.2011. | Večernje novosti

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov potpisao je u ponedeljak sa predstavnicima firme "Karin komerc" iz Veternika ugovor o sanaciji gradske deponije, što je u ovom momentu jedan od najvećih projekata tog tipa u Srbiji.

Mihajlov je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, izjavio da ovaj posao nije značajan samo za Zrenjanin, već i za ceo Srednjobanatski okrug. Projekat sanacije, rekultivacije i zatvaranja ovdašnje deponije, čija je obračunska vrednost više od 254 miliona dinara, izradili su stručnjaci novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Poslovi prve faze, koji se tiču sanacije i zatvaranja sadašnje deponije, koštaće 161 milion dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta grada i republičkog Fonda za zaštitu životne sredine.

Direktorka JKP "Čistoća i zelenilo" Biljana Gligić naglasila je da će sanacija deponije naročito obradovati meštane najmnogoljudnijeg ovdašnjeg naselja Bagljaš. Jer, usled dejstva vetrova, imaju problema sa neprijatnim mirisima koji stižu sa smetlišta i stalno se nadvijaju nad ovim delom Zrenjanina.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...