INFONET-468X60-BANNER

Potpisan pravilnik o legalizaciji

13.04.2011. | T.S. | Večernje novosti

Pravilnik koji će omogućiti bržu, pojednostavljenu i jeftiniju legalizaciju bespravno sazidanih objekata stupio je u utorak na snagu. Ministar Oliver Dulić, koji je potpisao ovaj dokument, kaže da su sada na potezu lokalne samouprave i da od njih očekuje da budu efikasnije u rešavanju predmeta ne samo u postupku legalizacije već i u izdavanju građevinskih dozvola.

"Stupanjem na snagu Pravilnika o legalizaciji učinili smo veliki iskorak i omogućili lokalnim administracijama da uđu u taj postupak." ističe Dulić. "Tako će izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji dati svoj puni efekat ne samo u postupku legalizacije, već i u ubrzavanju izdavanja građevinskih dozvola, lakšeg i bržeg planiranja prostora. Očekujem od lokalnih samouprava da od danas budu agilne i efikasne, jer u ovoj godini niko nema pravo da spava."

Izmenama zakona i pravilnikom o legalizaciji maksimalno je redukovana neophodna tehnička dokumentacija. Mnogima ni imovinsko-pravni osnov više neće biti problem.

 

Komentari: 1

Jovan Brkic 04.05.2011 23.40.49

Postovani! Zanima me dali lica koja su sama uradila komunalno opremanje, treba da plate direkciji za to opremanje iako direkcija nije nista ulozila u komunalno opremanje, a sto je cest slucaj po nasim selima.Mislim da je to klasican reket i gradani koji nece da plate taj reket nemogu da legalizuju svoje objekte, a sto se odnosi na opstinsku administraciju u Pancevu.
S postovanjem Jovan Brkic Banatsko Novo Selo ul JNA3
063\724-0957

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;