PRIJAVA-468X60-BANNER

Mrkonjić: Autoput na Koridoru 10 biće završen do 2012. godine

31.03.2011. | Beta

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas da će do kraja maja biti raspisani tenderi za izgradnju preostalih deonica autoputa na Koridoru 10 i da će drumski deo biti završen do kraja 2012.

Mrkonjić je na Odboru Skupštine Srbije za saobraćaj i veze rekao da se trenutno radi na 170 kilometara autoputa na Koridoru 10 i da Vlada Srbije nastoji da domaće firme dobiju što više posla na tom projektu.

On je rekao da će do 2020. godine biti završen železnički deo Koridora 10, a da će duž cele trase pruga biti dvokolosečna, elektrificirana i osposobljena za mešoviti saobraćaj.

Vrednost tih radova, prema njegovim rečima, iznosi 4,6 milijardi evra.

Mrkonjić, koji je na sednici Odbora predstavio izveštaj o radu ministarstva za infrastrukturu, kazao da je zadovoljan radom svog ministarstva u 2010. godini, iako je bilo dosta poteškoća.

Naveo je da je donet Zakon o vazdušnom saobraćaju kao i da vlada pomaže "Jat ervejzu"da nađe strateškog partnera jer je, kako je naveo, državi neophodan avioprevoznik.

On je podsetio i da je vlada dala garancije za kredit od 51,5 miliona evra za konsolidaciju Jata.

Mrkonjić je kazao da je, pošto je počela primena Zakona o bezbednosti saobraćaja i formirana Agencija za bezbednost saobraćaja, smanjen broj žrtava i saobraćajnih nezgoda za 20 odsto.

Skupštinski odbor usvojio je izveštaje o radu ministarstva za infrastrukturu i o radu minsitarstva za telekomunikacije u 2010. godini koji je predstavila bivša ministrarka telekomunikacija Jasna Matić.

Ona je rekla da je usvojen Zakon o elektronskim komunikacijama, izdata druga licenca za fisknu telefoniju, nakon čega je Telenor ponudio usluge fiksne telefonije i potpisan ugovor za zakup optičke infrastrukture za Akademsku mrežu srbije.

Matićeva je podsetila da je pokrenut i projekat Digitalna škola na osnovu kojeg će 2.910 osnovnih škola dobiti računarske kabinete.

Skupštinski odbor usvojio je u načelu i Predlog izmena Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju koji će se naći pred poslanicima parlamenta na novoj sednici.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;