IZOLACIJA-468X60-BANNER

Oaza na 3 hektara u novobeogradskom Bloku 70

21.03.2011. | eKapija

Zelena površina između stambenih zgrada u bloku 70 na Novom Beogradu uskoro će biti pretvorena u svojevrsnu oazu. Naime, na ovom prostoru počinje izgradnja parka u okviru kojeg će se obaviti uređenje i ozelenjavanje dela ovog stambenog bloka. Novi park prostiraće se na tri hektara.

Ovaj park zauzimaće površinu od tri hektara, a nalazi se pored šetališta Lazaro Kardenasa i okrenuta je ka Gandijevoj ulici.

– Prema planovima park bi trebalo da bude završen u roku od 90 radnih dana. Pripremni radovi počeće u ponedeljak. Biće sanirana stabala, sečeno, vađeno i oblikovano žbunje. "Zelenilo" trenutno realizuje i druge projekte, koji doprinose oplemenjivanju i unapređenju životnog prostora sugrađana – kaže Gordana Miljojković, tehnički koordinator JKP "Zelenilo – Beograd".

U okviru parka biće 300 parking mesta, deo za sport i rekreaciju, za ljubimce, deo za odmor, staze za šetnju, trim-staze i prostor za dečju igru. Oazu bloka 70 gradiće zajedno JKP "Zelenilo – Beograd", Direkcija za puteve, Uprava za energetiku i JKP "Gradska čistoća", a investitor radova je grad Beograd.

Sve staze biće izgrađene prema već postojećim pravcima kretanja, formiraće se i nove travnate površine, sa dekorativnom skulpturom na slobodnoj zelenoj površini.

Biće postavljen moderan parkovski mobilijar, klupe za odmor i đubrijere, česme, sprave za fitnes, kao i dečiji mobilijar sa savremenim rekvizitima za različite uzraste.

Na jednom delu biće izgrađen multifunkcionalni plato za različita kulturno-umetnička dešavanja.

Ovaj deo bloka 70 do sada je bio u mraku, ali sa rekonstrukcijom parka će, kako je najavljeno, biti osvetljen celom površinom, duž svih staza, mesta za sedenje, sportsko-rekreativnih terena i pojedinih pejzažnih elemenata, a biće osvetljena i dekorativna skulptura.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LEGISGS-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;