INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Oaza na 3 hektara u novobeogradskom Bloku 70

21.03.2011. | eKapija

Zelena površina između stambenih zgrada u bloku 70 na Novom Beogradu uskoro će biti pretvorena u svojevrsnu oazu. Naime, na ovom prostoru počinje izgradnja parka u okviru kojeg će se obaviti uređenje i ozelenjavanje dela ovog stambenog bloka. Novi park prostiraće se na tri hektara.

Ovaj park zauzimaće površinu od tri hektara, a nalazi se pored šetališta Lazaro Kardenasa i okrenuta je ka Gandijevoj ulici.

– Prema planovima park bi trebalo da bude završen u roku od 90 radnih dana. Pripremni radovi počeće u ponedeljak. Biće sanirana stabala, sečeno, vađeno i oblikovano žbunje. "Zelenilo" trenutno realizuje i druge projekte, koji doprinose oplemenjivanju i unapređenju životnog prostora sugrađana – kaže Gordana Miljojković, tehnički koordinator JKP "Zelenilo – Beograd".

U okviru parka biće 300 parking mesta, deo za sport i rekreaciju, za ljubimce, deo za odmor, staze za šetnju, trim-staze i prostor za dečju igru. Oazu bloka 70 gradiće zajedno JKP "Zelenilo – Beograd", Direkcija za puteve, Uprava za energetiku i JKP "Gradska čistoća", a investitor radova je grad Beograd.

Sve staze biće izgrađene prema već postojećim pravcima kretanja, formiraće se i nove travnate površine, sa dekorativnom skulpturom na slobodnoj zelenoj površini.

Biće postavljen moderan parkovski mobilijar, klupe za odmor i đubrijere, česme, sprave za fitnes, kao i dečiji mobilijar sa savremenim rekvizitima za različite uzraste.

Na jednom delu biće izgrađen multifunkcionalni plato za različita kulturno-umetnička dešavanja.

Ovaj deo bloka 70 do sada je bio u mraku, ali sa rekonstrukcijom parka će, kako je najavljeno, biti osvetljen celom površinom, duž svih staza, mesta za sedenje, sportsko-rekreativnih terena i pojedinih pejzažnih elemenata, a biće osvetljena i dekorativna skulptura.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;