PRIJAVA-468X60-BANNER

Oaza na 3 hektara u novobeogradskom Bloku 70

21.03.2011. | eKapija

Zelena površina između stambenih zgrada u bloku 70 na Novom Beogradu uskoro će biti pretvorena u svojevrsnu oazu. Naime, na ovom prostoru počinje izgradnja parka u okviru kojeg će se obaviti uređenje i ozelenjavanje dela ovog stambenog bloka. Novi park prostiraće se na tri hektara.

Ovaj park zauzimaće površinu od tri hektara, a nalazi se pored šetališta Lazaro Kardenasa i okrenuta je ka Gandijevoj ulici.

– Prema planovima park bi trebalo da bude završen u roku od 90 radnih dana. Pripremni radovi počeće u ponedeljak. Biće sanirana stabala, sečeno, vađeno i oblikovano žbunje. "Zelenilo" trenutno realizuje i druge projekte, koji doprinose oplemenjivanju i unapređenju životnog prostora sugrađana – kaže Gordana Miljojković, tehnički koordinator JKP "Zelenilo – Beograd".

U okviru parka biće 300 parking mesta, deo za sport i rekreaciju, za ljubimce, deo za odmor, staze za šetnju, trim-staze i prostor za dečju igru. Oazu bloka 70 gradiće zajedno JKP "Zelenilo – Beograd", Direkcija za puteve, Uprava za energetiku i JKP "Gradska čistoća", a investitor radova je grad Beograd.

Sve staze biće izgrađene prema već postojećim pravcima kretanja, formiraće se i nove travnate površine, sa dekorativnom skulpturom na slobodnoj zelenoj površini.

Biće postavljen moderan parkovski mobilijar, klupe za odmor i đubrijere, česme, sprave za fitnes, kao i dečiji mobilijar sa savremenim rekvizitima za različite uzraste.

Na jednom delu biće izgrađen multifunkcionalni plato za različita kulturno-umetnička dešavanja.

Ovaj deo bloka 70 do sada je bio u mraku, ali sa rekonstrukcijom parka će, kako je najavljeno, biti osvetljen celom površinom, duž svih staza, mesta za sedenje, sportsko-rekreativnih terena i pojedinih pejzažnih elemenata, a biće osvetljena i dekorativna skulptura.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LEGISGS-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;