INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na Bastionu 3 - Nastavak rekonstrukcije Beogradske tvrđave menja sliku grada

17.03.2011. | eKapija

Beogradska tvrđavaNastavkom rekonstrukcije Beogradske tvrđave predviđen je završetak radova na Bastionu 3, koji će na pojasu ispod spomenika "Pobednik" omogućiti prelazak u fazu postavljanja dekorativnog osvetljenja, što će promeniti sliku tog dela tvrđave, ali i grada.

– U prethodnom periodu u tom pojasu završena je rekonstrukcija Bastiona savske padine, Mali stepenišni silaz, dok se u toku ove godine očekuje završetak radova na Bastionu 3, a potom postavljanje funkcionalnog i dekorativnog osvetljenja, što će tom prostoru dati dodatni kvalitet – navela je direktorka Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava" Ivana Lučić Todosić.

Ona je za Beonfo najavila da je u toku ove sezone predviđena potpuna rekonstrukcija bedema koji obuhvata potez Sahat kule, Barokne kapije iz perioda austrijske vladavine i Južne kapije, koja je svojevremeno bila ulaz u Despotov grad (despot Stefan Lazarević).

Rekonstrukcijom će, kako je navela, biti obuhvaćen i unutrašnji deo tog pojasa, koji je godinama bio devastiran, i omogućene posete istorijski veoma vrednom delu tvrđave.

– Naša namera je da se posetiocima Beogradske tvrđave omogući prilaz svim znamenitim delovima, poput Južne kapije, koja sa ulazom i bez jasnog izlaza predstavlja malu misteriju za današnje stručnjake – dodala je direktorka "Beogradske tvrđave".

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;