IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Delta Real Estate" gradi prvi "Bauhaus" objekat u Srbiji vredan oko 25 mil EUR

15.03.2011. | eKapija

Kompanije "Delta Real Estate" i nemački "Bauhaus" potpisale su danas ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta "Bauhaus" u Srbiji, u Bloku 53 na Novom Beogradu.

Prodajni objekat "Bauhausa" biće deo budućeg "Delta Parka", najvećeg retail parka u ovom regionu sa ukupnom površinom od 70.000 m2.

Prodajni centar "Bauhaus" pripada segmentu "uradi sam" (Do-It –Yourself) , imaće više od 20.000 m2 i 400 parking mesta za posetioce. Kupcima će ponuditi više od 120.000 proizvoda iz kategorije građevinskih materijala, sanitarija, rasvete, opreme za baštu, proizvoda za kuću...

Početak izgradnje planiran je za početak 2012, a otvaranje objekta najkasnije u jesen 2012.

Ugovor o izgradnji potpisali su predsednik za razvoj "Delta holdinga" Dejan Racić i direktor za međunarodni razvoj kompanije "Bauhaus" Helmut Divald. Potpisivaju ugovora prisustvovao je i zamenik ambasadora Nemačke u Beogradu Hans-Urlih Zidbek.

Prema rečima Divalda, investicija u prvi maloprodajni "Bauhaus" objekat iznosiće oko 25 miliona evra i ona će omogućiti otvaranje više od 200 radnih mesta.

- Plan je da bude zaposleno lokalno stanovništvo, što vidim kao veoma dobru vest i za privredu Srbije – dodao je direktor "Bauhausa".

Kompanija "Delta Real Estate" u ovom projektu obezbedila je za partnera odgovarajuću lokaciju i izvešće gradnju objekta po principu "ključ u ruke".

Kako je povodom potpisivanja ugovora istakao Dejan Racić, saradnja "Delta Real Estate" sa "Bauhausom" samo je nastavak opredeljenja ove kompanije da dovede renomirane strane partnere na tržište Srbije.

"Bauhaus" je jedana od vodećih evropskih kompanija u segmentu "uradi sam", posluje u 15 zemalja sa više od 200 prodajnih objekata. Poznata je i kao kompanija visokih ekoloških standarda zbog čega je u 2010. od nemačkih kupaca dobila prestižnu nagradu "Trgovac godine".

U naredne dve-tri godine "Bauhaus" planira da otvori još nekoliko objekata u Srbiji, U Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a kasnije i u manjim mestima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;