Održana Skupština Asocijacije industrije čelika Srbije

04.03.2011. | Beta

Godišnja skupština Asocijacije industrije čelika održana je juče u kompaniji "U. S. Steel Serbia" u Smederevu.

Domaćin skupa bio je generalni direktor železare u Smederevu i predsednik Skupštine Asocijacije Metju Perkins (Matthew Perkins).

- Naša industrija je promoter ekonomskog razvoja Srbije, a u poslednjih nekoliko godina bili smo među najvećim izvoznicima - rekao je Perkins i naglasio da je ta Asocijacija na Godišnjoj skupštini razmatrala pravce za dalji razvoj u 2011.

Na Skupštini se raspravljalo o smernicama za 2011. godinu, posebno o odnosima sa državnim organima.

- Asocijacija industrije čelika radiće sa državom na rešavanju pitanja koja su od značaja za domaću industriju čelika - navodi se u saopštenju Asocijacije.

Na skupštini je dogovoreno da Asocijacija industrije čelika nastavi saradnju s nadležnim državnim organima o aktuelnim pitanjima vezanim za postojeće i eventualne nove sporazume o spoljnotrgovinskoj razmeni, a pre svega za prijem Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju i dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Iz srpske Asocijacija industrije čelika najavljen je nastavak saradnje sa Svetskom asocijacijom za čelik u Briselu, kao i sa drugim sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Asocijacija industrije čelika formirana je 1954. godine, a predsednik Skupštine Asocijacije je generalni direktor smederevske železare Metju Perkins, a potpredsednik je generalni direktor kompanije "Utva Silosi" Sava Krstić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?