PRIJAVA-468X60-BANNER

Štrajk putara zakazan za 11. mart

03.03.2011. | Blic

Zaposleni u pojedinim preduzećima putne privrede Srbije najavili su za 11. mart generalni štrajk jer, kako je obrazloženo, poslodavci ne samo da ne poštuju kolektivne ugovore i samoinicijativno smanjuju zarade već ni tako umanjene zarade ne isplaćuju redovno iako su preduzeća naplatila sredstva od investitora za izvršene radove.

Štrajk je najavljen u putnim preduzećima "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Kruševacput", "Bačkaput" Novi Sad, "Vojvodinaput" Zrenjanin, navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata putara Srbije.

Kako je objašnjeno, prilikom obračuna zarada zaposlenima se odbijaju rate kredita i druge obaveze koje poslodavac ne uplaćuje kreditorima te su zaposleni u situaciji da im se blokiraju računi, plaćaju ogromne kamate, a zbog toga što su preduzeća u stalnoj blokadi nemaju mogućnost da uzimaju kredite kod komercijalnih banaka.

- Javno preduzeće "Putevi Srbije" redovno servisira svoje obaveze prema ovim preduzećima, pa se s pravom postavlja pitanje gde su pare i jesu li radnici krivi zbog loše poslovne politike koja preduzeća i zaposlene u njima gura u propast - navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;