INFONET-468X60-BANNER

Sanacija objekta Specijalne bolnice za reumatske bolesti u Novom Sadu - Za "Jodnu banju" 180 milion dinara

02.03.2011. | eKapija

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri, i direktor Fonda za kapitalna ulaganja, Momčilo Milović, obišli su juče radove na sanaciji objekta Specijalne bolnice za reumatske bolesti u Novom Sadu.

Istakavši da je "Jodna banja" jedna od najstarijih zdravstvenih institucija i najlepša građevina u našoj pokrajini - kompleks je sagrađen 1910. godine, kada je i stavljen pod zaštitu države kao kulturno dobro, predsednik Pajtić naveo je da je Vlada Vojvodine uložila u njenu rekonstrukciju 180 miliona dinara i naglasio sledeće:

- Ovo je najdetaljnija rekonstrukcija "Jodne banje" u poslednjih sto godina, od kako je sagrađena i počela sa radom. Reč je o jedinoj reumatološkoj bolnici i ustanovi u Vojvodini, čija delatnost obuhvata i dijagnostiku i lečenje i rehabilitaciju, što je od izuzetnog značaja za zdravstveni sistem Vojvodine.

Predsednik Vlade Vojvodine kazao je da će se rekonstrukcijom ovoj zgradi dati novi sjaj i omogućiti da postane reprezentativna zdravstveno socijalna ustanova i bude reprezentativno zdanje od posebne vrednosti kako za Vojvodinu tako i za Srbiju.

Direktorka Specijalne bolnice za reumatske bolesti u Novom Sadu, primarijus dr Milijanka Lazarević zahvalivši se na značajnoj podršci koja stiže iz pokrajina, navela je da je opšti cilj da se u jedinstvenu celinu integriše savremeno, visoko-stručno lečenje reumatizma sa tradicionalnim banjskim lečenjem.

Kapitalna ulaganja u radove na sanaciji ovog zdanja, koji su započeli krajem decembra prošle godine, treba da omogući izvođenje hidroizolacije po evropskim standardima, stolarskih radova, zamenu električnih instalacija, uređenje hola, sanaciju vodovodne i kanalizacione instalacije, celokupnog enterijera i eksterijera i sve to uz veliku pažnju, kako se ne bi narušile autentične vrednosti ovog zdanja o čemu posebno brine Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Radovi su podeljeni u dve faze i kako je direktorka Lazarević istakla očekuje se da će biti završeni do kraja ove godine. Iako su radovi u jeku, rad s pacijentima u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije ugrožen. Prema očekivanjima svih koji ulažu trud i sredstva u rekonstrukciju ovog vrednog zdanja, lečenje pacjenata u "Jodnoj banji" biće na mnogo većem standardu, kao i kvalitet zdravstvenih usluga.


 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;