INFONET-468X60-BANNER

Prostor za nove investitore - Slobodna zona u Subotici proširena za oko 16 hektara

01.03.2011. | Dnevnik

Odbornici lokalnog parlamenta u Subotici na maratonskoj sednici koja je održana u četvrtak i petak, između ostalog usvojili su i rešenje o opravdanosti proširenja Slobodne zone za oko 16 hektara. Zemljište se nalazi u naselju Mali Bajmok, a gradonačelnik Subotice Saša Vučinić kaže da je namera da se proširenjem zone privuku investitori.

Postignut je dogovor da kod Slobodne zone pored zemljišta koje u vlasništvu grada proširi i deo veličine oko tri hektara na kojem svoje hale gradi fabrika auto-delova "Norma group".

- Dogovoreno je da čitav blog B i C uključimo u režim slobodne zone, a svaka kompanija moći će posebno da traži dozvolu za rad. Najveći nedostatak je što nema praznih hala u slobodnoj zoni – rekao je Vučinić.

Da podsetimo, u Slobodnoj zoni za sada grade dva velika nemačka investitora, "Norma group" i "Dunkermotoren". Nemački investitor "Dunkermotoren" počeo je sa probnom prizvodnjom u Slobodnoj zoni Subotica, a u toku su i poslednje pripreme za pokretanje proizvodnje. U planu je da se zaposli 40 radnika u fabriku koja će u Subotici da proizvodi male motore za žaluzine.

Pored njih u Slobodnoj zoni "Norma group" koja se bavi proizvodnjom auto-delova uveliko radi na pripremi zemljišta za izgradnju fabrike. Vučinić kaže da je grad preuzeo na sebe obavezu da obezbedi potrebnu infrastrukturu do prvog juna i da će to biti urađeno.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;