Zajedno do "zelenog poslovanja" - Novosadski "Greentech" sarađuje sa sa Institutom "Mihajlo Pupin"

24.02.2011. | eKapija

Preduzeće "Greentech" Novi Sad potpisalo je sporazum o saradnji sa Institutom "Mihajlo Pupin", koordinatorom "Green projekta" u Srbiji. Projekat "Green" finansira Evropska unija i ima za cilj proširenje "zelenog poslovanja" i optimizaciju mogućnosti proizvoda i usluga za zaštitu životne sredine u okviru regiona zemalja koje učestvuju u projektu, a sprovodi se kroz Evropsku preduzetničku mrežu (Enterprise Europe Network).

Projekat "Green" će doprineti povezivanju pružaoca ekoloških usluga – Environmenta Services Providers (EPSs) sa malim i srednjim preduzećima u okviru prehrambene industrije i u oblasti proizvodnje građevinskog materijala.

U okviru projekta biće organizovane radionice koje informišu učesnike o tehnologijama koje poboljšavaju delovanje na životnu sredinu i konkurentnost, efikasnostima i mogućnostima postojećih ekoloških tehnologija, kao i prednostima i mogućnostima sistema za upravljanje životnom sredinom.

Preduzeće "Greentech" u okviru projekta "Green" može da ponudi usluge otkupa PET ambalaže svim preduzećima čijom aktivnošću se generiše ova vrsta otpada, bilo da se radi o škartu koji nastaje u proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića, vode i jestivog ulja, ili pak iskorišćenim PET bocama.

Linkovi:

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...