INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zajedno do "zelenog poslovanja" - Novosadski "Greentech" sarađuje sa sa Institutom "Mihajlo Pupin"

24.02.2011. | eKapija

Preduzeće "Greentech" Novi Sad potpisalo je sporazum o saradnji sa Institutom "Mihajlo Pupin", koordinatorom "Green projekta" u Srbiji. Projekat "Green" finansira Evropska unija i ima za cilj proširenje "zelenog poslovanja" i optimizaciju mogućnosti proizvoda i usluga za zaštitu životne sredine u okviru regiona zemalja koje učestvuju u projektu, a sprovodi se kroz Evropsku preduzetničku mrežu (Enterprise Europe Network).

Projekat "Green" će doprineti povezivanju pružaoca ekoloških usluga – Environmenta Services Providers (EPSs) sa malim i srednjim preduzećima u okviru prehrambene industrije i u oblasti proizvodnje građevinskog materijala.

U okviru projekta biće organizovane radionice koje informišu učesnike o tehnologijama koje poboljšavaju delovanje na životnu sredinu i konkurentnost, efikasnostima i mogućnostima postojećih ekoloških tehnologija, kao i prednostima i mogućnostima sistema za upravljanje životnom sredinom.

Preduzeće "Greentech" u okviru projekta "Green" može da ponudi usluge otkupa PET ambalaže svim preduzećima čijom aktivnošću se generiše ova vrsta otpada, bilo da se radi o škartu koji nastaje u proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića, vode i jestivog ulja, ili pak iskorišćenim PET bocama.

Linkovi:

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;