Ministarstvo za energetiku produžilo energetsku dozvolu kanadskoj kompaniji REV, koja planira izgradnju hidrocentrale na Limu

21.02.2011. | Beta

Ministarstvo za energetiku Srbije produžilo je energetsku dozvolu kompaniji REV, koja namerava da gradi hidrocentrale na Limu, saopšteno je agenciji Beta u tom ministarstvu.

Na protestu građana u Prijepolju prošle nedelje zatraženo je od Ministarstva da se ne produži dozvola toj kanadskoj kompaniji, koja ima ogranak u Srbiji, jer se, kako je tada rečeno, građani protive izgradnji hidrocentrala "Brodarevo 1" i "Brodarevo 2".

Prema ocenama nevladinog sektora, izgradnja brana i hidrocentrala na Limu i pritokama izazvaće nepopravljive posledice po životnu sredinu na celom području.

Predstavnici kanadske kompanije REV, najavili su da će radovi početi sredinom leta. Projekat između ostalog predviđa da skretanje reke Lim i potopljavanje, odnosno izmeštanje puta Prijepolje-Bijelo Polje na delu teritorije Srbije.

Projektu se protive i pojedine nevladine organizacije iz Crne Gore, zbog uticaja koje će izgradnja hidrocentrala imati na teritoriji te države.

Linkovi:

  • Kanađani ulažu 120 miliona evra u izgradnju dve hidroelektrane na Limu - link
 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...