PRIJAVA-468X60-BANNER

Raspisan konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje "Beton hale"

18.02.2011. | eKapija

Agencija za investicije i stanovanje, u saradnji sa Urbanističkim zavodom Beograda, raspisala je konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje objekata Centar na obali "Beton hala" na prostoru između Savskog pristaništa i Kalemegdanskog parka.

Konkurs je međunarodni, otvoreni, anonimni i jednostepeni, a objavljen je 18. februara i na engleskom jeziku na međunarodnim veb-stranicama posvećenim arhitekturi.

Cilj konkursa jeste da se na osnovu upoređivanja dostavljenih projekata izabere najbolji projekat za izgradnju "Beton hala centra", istovremeno ukazujući na razvojne urbanističke mogućnosti Savskog priobalja.

Pravo učešća na konkursu imaju arhitekti koji poseduju licencu/ovlašćenje/registraciju/autorizaciju stručnog tela svoje zemlje i arhitektonski timovi s najmanje jednim licenciranim/ ovlašćenim/ registrovanim/ autorizovanim arhitektom koji će biti vođa tima.

Krajnji rok za predaju radova je 28. april, ocenjivanje radova biće 9. maja, objavljivanje dobitnika nagrada žirija – 13. maja i izložba pristiglih radova 17. juna. Ukupna suma od 70.000 evra biće namenjena za nagrade i otkupe i biće raspoređena na sledeći način: prva nagrada 30.000 evra, druga nagrada 20.000 evra, treća nagrada 10.000 evra i dva otkupa, svaki po 5.000 evra.

Žiri će raditi u sledećem sastavu: Josep Acebillo (arhitekta, Barselona) Kurt Puchinger, (arhitekta, Beč), Darko Radović (arhitekta, Tokio), Roberto Simon (arhitekta, Brazil), Dragan Đilas (gradonačelnik Beograda), Vladimir Lojanica (arhitekta, Beograd) i Milica Grozdanić (arhitekta, Beograd).

Raspis, programi, podloge, kao i sve dodatne informacije dostupne su na sajtu:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;