INFONET-468X60-BANNER

"ATM Pet Food" početkom 2012. godine završava fabriku u Hrtkovcima - Francuzi zainteresovani za izgradnju još jednog pogona u Srbiji

18.02.2011. | Beta

Francuska kompanija "ATM Pet Food" završiće za godinu dana izgradnju fabrike za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u Hrtkovcima kraj Rume, saopštila je juče ta kompanija.

Francuska kompanija realizovaće tu investiciju zajedno sa domaćom firmom "Perfect product", a ukupna vrednost fabrike iznosi oko 10 miliona evra i u prvoj fazi će biti zaposleno 60 radnika, navodi se u saopštnju.

Tokom susreta vlasnika i direktora "ATM Pet Food" Eika Čarlesa sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem rečeno je da će se u fabrici u Hrtkovcima godišnje proizvoditi oko 36.000 tona hrane za pse i mačke.

Sa rastom tržišta i izvoza u planu je da se proizvodnja poveća na 100.000 tona hrane za kućne ljubimce i zaposli više od 100 radnika.

Direktor "Perfect product" Boris Vasiljev rekao je da će fabrika u Hrtkovcima raditi sa najsavremenijom francuskom tehnologijom i da će više od 90% proizvodnje biti namenjeno izvozu u države članice CEFTA.

Bojan Pajtić je rekao da je Srem u razvojnom zamahu sa veoma značajnim potencijalima i Vlada Vojvodine će svima koji žele da investiraju u nove pogone i stvaraju uslove za novo zapošljavanje pružati podršku kroz programe zapošljavanja i subvencionisanja.

Predstavnici "ATM Pet Food" izrazili su nameru da investiraju u izgradnju još jedne nove fabrike u Srbiji, vredne do 5 miliona evra, u kojoj bi se proizvodilo mesno brašno koje je sirovina za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u Hrtkovcima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;