IZOLACIJA-468X60-BANNER

Početak gradnje tržnog centra „Ikea“ moguć već ove godine

10.02.2011. | Z. Luković | Blic

Švedska kompanija „Ikea” nije odustala od Srbije i ukoliko se uspešno završe pregovori oko zemljišta, prema saznanjima „Blica”, realna je mogućnost da se ove godine „zakopa prvi ašov“, odnosno započne izgradnja tržnog centra.

Ministarstvo trgovine i usluga je reklo da „nisu tačne spekulacije da je kompanija odustala od izgradnje tržnog centra u Srbiji”. Inače, ova kompanija je do sada uložila 15 miliona evra, koliko košta dosadašnje funkcionisanje njihove tri firme u Srbiji.

- Mi vodimo pregovore, nismo još ništa zaključili u smislu konkretnog ugovora. Nismo ni odustali i pregovaramo oko lokacije i cene zemljišta – rekao je kratko između dva sastanka „Blicu“ Vojislav Lalić, čovek koji vodi poslove i predstavlja „Ikeu” u Srbiji.

Interesovanje ove kompanije, saopštilo je Ministarstvo trgovine, pre svega je vezano za izgradnju tržnog centra, a zatim i robne kuće. Inače, ova švedska kompanija sada zapošljava oko trideset osoba i dobro sarađuje sa „Simpom” i fabrikom „Jasen Lukić“ iz Paraćina.

Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga, svojevremeno je nagovestio da je „Ikea“ izabrala Srbiju za svoj regionalni centar i da planira da izgradi pet trgovačkih centara u našoj zemlji, u koje će investirati 800 miliona evra.

To nije opovrgnuto, ali je dinamika sporna, jer krajnji rok je 2015. godina, a do sada je od najavljene gradnje dva centra u Beogradu, po jednog u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, učinjeno ništa. IKEA je planirala dva centra u Beogradu i po jedan u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

 

Komentari: 1

branko nikolic 12.02.2011 10.22.06

dobar dan ja bih nekako ako moze da se ucestvuje u tenderu za izgradnju ovoga objekta .

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;