PRIJAVA-468X60-BANNER

"Ikea" nije odustala od izgradnje tržnog centra u Srbiji

08.02.2011. | Tanjug

Švedska kompanija "Ikea" namerava da u Srbiji gradi tržni centar u vrednosti od 800 miliona evra,ali nije precizirano da li će radove početi u toku 2011, jer je to deo njenog petogodišnjeg plana od 2010. do 2015, rečeno je u Ministarstvu trgovine i usluga.

Nadležni u ovom ministarstvu tvrde da nisu tačne špekulacije da je kompanija odustala od izgradnje tržnog centra u Srbiji.

Predstavnica za odnose sa medijima u "Ikea" u Srbiji Milena Vujičić rekla je da je kompanija u poslednje tri godine uložila 15 miliona evra za funkcionisanje svoje tri firme u našoj zemlji, koje se bave otvaranjem robne kuće i tržnog centra, kao i saradnjom sa domaćim preduzećima, tako da nema ni reči o njenom povlačenju sa srpskog tržišta.

Fokus je pre svega na izgradnji tržnog centra, a zatim i robne kuće, za šta su toku pregovori o kupovini zemljišta. Tržni centar verovatno neće biti otvoren ove godine, jer kad se kupi zemljište, sledi pribavljanje raznih građevinskih dozvola, pa tek onda izgradnja, rekla je Vujičićeva.

U robnoj kući prodavaće se proizvodi same "Ikee", dok će se u tržnom centru izdavati lokali svim zainteresovanim proizvođačima.

Ona je podsetila da "Ikea" u svoje tri kompanije u Srbiji već zapošljava 30 ljudi, kao i da ima odličnu saradnju sa domaćim fabrikama "Simpo" iz Vranja i "Jasen-Lukić" iz Paraćina, koja se stalno proširuje.

"Trenutno smo više fokusirani na zajedničku proizvodnju sa domaćim firmama, koja će se i dalje širiti, nego na podizanje sopstvene fabrike, mada je i to moguće, ali u daljoj budućnosti", objasnila je Vujičićeva.

Linkovi:

  • "Ikea" odustala od fabrike u Srbiji - link
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;