INFONET-468X60-BANNER

Predstavljene studije o stanju vodosnabdevanja u pet beogradskih opština

11.02.2009. | Beoinfo

Predstavljene studije o stanju vodosnabdevanja u pet beogradskih opština Studija stanja vodosnabdevanja opština Sopot, Grocka, Mladenovac, Lazarevac i Obrenovac sa analizom mogućnosti priključenja na beogradski vodovod i Studija integralnog uređenja sliva reke Bolečice predstavljene su juče u opšini Grocka.

Studije su izradili stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje, Poljoprivrednog i Šumarskog fakulteta, a naručilac ovog posla je Uprava za vode Sekretarijata za komunalne i stambene poslove. Vesna Slijepčević iz Gradskog zavoda za javno zdravlje rekla je da je studija o stanju vodosnabdevanja u ovih pet beogradskih opština poslednji put rađena 1984. godina, a da se od tada mnogo toga promenilo.

Prilikom izrade studije obradili smo 27 individualnih vodovoda, koji pripadaju mesnim zajednicama, udruženjima građana, školama, pa čak i manastirima. Zaključak je da čak 63 odsto takvih vodovoda imaju kapcitet manji od jednog kubnog metra vode u sekundi, da se jako loše ili nikako ne održavaju, kao i da se u samo sam vodovoda vrši redovna dezinfekcija.

Sistematska kontrola ispravnosti vode za piće redovno se obavlja samo u školskim vodovodima, a naše analize pokazale su hemijsku ili mikrobiološku neispravnost vode iz pojedinih vodovoda – rekla je dr Slijepčević, dodajući da su stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta analizirali sastav i uticaj zemljišta na kvalitet vode.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;