INFONET-468X60-BANNER

Predstavljene studije o stanju vodosnabdevanja u pet beogradskih opština

11.02.2009. | Beoinfo

Predstavljene studije o stanju vodosnabdevanja u pet beogradskih opština Studija stanja vodosnabdevanja opština Sopot, Grocka, Mladenovac, Lazarevac i Obrenovac sa analizom mogućnosti priključenja na beogradski vodovod i Studija integralnog uređenja sliva reke Bolečice predstavljene su juče u opšini Grocka.

Studije su izradili stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje, Poljoprivrednog i Šumarskog fakulteta, a naručilac ovog posla je Uprava za vode Sekretarijata za komunalne i stambene poslove. Vesna Slijepčević iz Gradskog zavoda za javno zdravlje rekla je da je studija o stanju vodosnabdevanja u ovih pet beogradskih opština poslednji put rađena 1984. godina, a da se od tada mnogo toga promenilo.

Prilikom izrade studije obradili smo 27 individualnih vodovoda, koji pripadaju mesnim zajednicama, udruženjima građana, školama, pa čak i manastirima. Zaključak je da čak 63 odsto takvih vodovoda imaju kapcitet manji od jednog kubnog metra vode u sekundi, da se jako loše ili nikako ne održavaju, kao i da se u samo sam vodovoda vrši redovna dezinfekcija.

Sistematska kontrola ispravnosti vode za piće redovno se obavlja samo u školskim vodovodima, a naše analize pokazale su hemijsku ili mikrobiološku neispravnost vode iz pojedinih vodovoda – rekla je dr Slijepčević, dodajući da su stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta analizirali sastav i uticaj zemljišta na kvalitet vode.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;