PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Timočka krajina nudi 70 lokacija za izgradnju malih hidroelektrana

01.02.2011. | Beta

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) saopštila je juče da je u Timočkoj krajini identifikovano 70 lokacija za izgradnju malih hidroelektrana i pozvala investitore da započnu ulaganja u toj oblasti.

Na predstavljanju mogućnosti za investiranje u Timočku krajinu u Beogradu, predstavnici RARIS-a su naveli i da je u tom kraju istočne Srbije u toku šest preliminarnih istraživanja vezanih za izgradnju vetroparkova.

Timočka krajina osim mogućnosti za investiranje u obnovljive izvore energije ima dobre uslove za ulaganje u rudarstvo, tekstilnu industriju, poljoprivredu, turizam i gasifikaciju, naveli su predstavnici RARIS-a.

Državni sekretar za regionalni razvoj i promociju preduzetništva u Ministarstvu ekonomije Srbije Dragijana Radonjić-Petrović rekla je da je inicijativa za razvoj istočne Srbije korisna za sveukupnu koordinaciju politike regionalnog razvoja u istočnoj Srbiji.

Asistent direktora Agencije za strane ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Vladimir Tomić rekao je da investicioni sporazum sa slovenačkim "Gorenjem", koji će omogućiti zapošljavanje 300 ljudi u Zaječaru, predstavlja uspeh, ali da je Timočkoj krajni potrebno mnogo više stranih investicija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;