Erste Group Immorent - nova centralna jedinica za sve usluge finansiranja i izgradnje nekretnina

24.01.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Jedinicu su formirali Immorent AG, Erste Group Bank AG i njihova zavisna preduzeca u CIE/JIE. Portfolio kojim EGI upravlja spada medu tri najveca kreditna i lizing portfolija u JIE/CIE

Targetirani klijenti su investitori, firme i državni organi. U Srbiji u toku projekti vrednosti preko 80 miliona evra.

Erste Group Immorent (EGI) obuhvata sve usluge u oblasti nekretnina koje pružaju Immorent AG, Erste Group Bank AG i njihova zavisna preduzeca u CIE/JIE.

Nova jedinica pruža klijentima “one-stop-shop” – sve usluge na jednom mestu, jer pokriva celokupan lanac vrednosti u oblasti nekretnina za poslovne, stambene i projekte razvoja opština: kreditiranje, lizing, investicije, razvoj projekata, gradevinske usluge, kao i poslove u vezi sa infrastrukturom. Time se omogucava investitorima, firmama i javnim organima pristup kompletnoj lepezi usluga i lokalnih eksperata u oblasti nekretnina iz jednog centra.

Nova upravna struktura Erste Group Immorent je stupila na snagu 1. januara 2011. godine.

Erste Group Immorent ima 866 zaposlenih u 12 zemalja JIE/CIE i upravlja kreditnim i lizing portfolijom od 13 milijardi EUR (podaci zakljucno sa 30.09.2010). Erste Group Immorent AG je prisutan u Austriji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini, Crnoj Gori i Poljskoj.

Novi upravni odbor Erste Group Immorent AG cine Peter Tichatschek, Richard Wilkinson i Gerald Antonitsch. Za rukovodioce EGI Srbija imenovani su Aleksandra Cupic i Claus Graggaber.

Nove poslovne aktivnosti EGI posebno obuhvataju aktivnosti Erste Grupe usmerene ka državnim organima. U njima se stekla sva strucnost u oblasti infrastrukture u cilju obezbedenja najboljih mogucih saveta i rešenja po meri klijenta u oblasti finansiranja i svih pratecih usluga. Angažovan je tim medunarodnih eksperata za partnerstvo izmedu javnog i privatnog sektora za ove projekte u regionu.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...