INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Španci hoće da grade autoput u Srbiji i metro u Beogradu

21.01.2011. | Biznis

Španske firme su veoma zainteresovane da učestvuju u realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji, posebno u izgradnji autoputa Beograd - Južni Jadran, beogradskog metroa i u obnovi pruge Beograd - Bar, saopštilo je juče Ministarstvo za infrastrukturu.

Španski ambasador u Srbiji Ignjasio de Palasio Espanja, kako je navedeno, preneo je to prilikom razgovora sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjiću.

Ambasador de Palasio Espanja je obavestio ministra Mrkonjića o velikom iskustvu španskih firmi u privatno-javnom partnerstvu i njihovoj spremnosti da se na taj način uključe u izgradnju autoputa Beograd - Južni Jadran.

Španski ambasador se interesovao i za predstojeću revitalizaciju pruge Beograd-Bar i poslove na železničkom Koridoru 10:

- Španci su po izgrađenim tzv. brzim prugama u samom svetskom vrhu. Izgradili smo u Španiji više od 2.600 kilometara pruga za velike brzine. Na relaciji Madrid -Valensija naši vozovi idu brzinom većom od 300 kilometar na čas - rekao je ambasador de Palasio Espanja.

Ambasador je preneo i želju španskih građevinara da učestvuju u izgradnji beogradskog metroa kada za to dođe vreme i najavio posetu eksperata iz svoje zemlje Srbiji, koji će pripremiti konkretnu ponudu za svoje učešće u ovdašnjim infrastrukturnim projektima.

De Palasio Espanja je pozvao ministra Mrkonjića da uskoro poseti Španiju i na licu mesta se upozna sa mogućnostima španskih građevinara. Mrkonjić je i ovom prilikom rekao da su španskim građevinarima i privrednicima širom otvorena vrata u Srbiji.

Ministar Mrkonjić je kazao da oni odmah mogu da daju svoje predloge oko realizacije putnih i železničkih projekata na Koridoru 10 i autoputu ka Južnom Jadranu, uputivši ih i na razgovor sa crnogorskim ministrom saobraćaja o poslovima koji su od zajedničkih interesa za dve susedne države, navedeno je u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;