INFONET-468X60-BANNER

Radijator iz Zrenjanina ulaže 5 miliona evra u rekonstrukciju i dogradnju livnice

14.01.2011. | E-kapija

Fabrika Radijator iz Zrenjanina ulaže više od 5 miliona evra u novu proizvodnu liniju, dogradnju i rekonstrukciju postojeće hale livnice.

Milan Blažić, član UO Radijatora, rekao je za eKapiju da je u pitanju nova linija za kalupovanje odlivaka (tip DISAMATIC), kao i dogradnja hale za skladištenje robe.

"Glavni deo opreme smo nabavili, potpisali smo ugovore za ostatak mašina i obezbedili sredstva. Očekujemo da građevinski radovi, instalacija opreme i puštanje u pogon nove linije budu gotovi do kraja 2011. godine, a početak proizvodnje na novoj liniji planiramo za januar 2012. godine.",  rekao je Blažić.

Novom linijom Radijator će proširiti postojeću paletu proizvoda, fokusirati se i u potpunosti zaokružiti paletu proizvoda iz svog proizvodnog programa. Implementiranjem nove prozvodne linije proizvodni kapaciteti će biti udvostručen pa će postojeći kapaciteti dostići 30 hiljada tona godišnje.

Radijator, nekad poznat po proizvodnji grejnih tela, danas posluje kao livnica za proizvodnju odlivaka kaminskog, kanalskog i šahtovskog programa, a usled povećanje tražnje za njihovim proizvodima, odlučili su da investiraju u novu proizvodnu liniju.Ta livnica je izvozno orijentisana, više od 95% proizvoda plasiraju van granica i to na tržište Evropske unije u Španiju, Italiju, Nemačku, a proizvodima sa nove linije planiraju da osvoje Francusku, Bliski istok, deo afričkog kontinenta, Rumuniju i Bugarsku. Plasman im je omogućen, između ostalog, i zbog toga što poseduju sve neophodne ateste i sertifikate.

U 2010. angažovano je dodatnih 100 radnika za novi pogon i oni trenutno prolaze obuku. Sa sadašnjih 450 radnika, u Radijatoru planiraju da povećaju broj zaposlenih za još 100 radnika po puštanju nove linije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;