Poplave na Drini i Limu - evakuisano oko 1.200 stanovnika Loznice

03.12.2010. | Blic

Vodostaj Drine u Loznici i Ljuboviji i Lima u Prijepolju stagnirao je tokom noći, ali je ipak iz svojih domova evakuisano oko 1.200 stanovnika Loznice i 58 iz Prijepolja i Brodareva.

Tokom cele noći u Loznici je na učvršćivanju bedema radilo više od 700 građana i 80 pripadnika Sektora za vanredne situacije, a takođe su bila angažovana i javna komunalna preduzeća, kao i specijalistički tim iz Novog Sada i ljudstvo za upravljanje rizikom.

Prema rečima Predraga Marića, načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a, svi ugroženi stanovnici su nakon upozorenja gradskog štaba za vanredne situacije, potražili smeštaj kod prijatelja i rođaka, dok je za one koji nemaju takvu alternativu organizovan prihvat.

On je dodao da je pod vodom ogromna površina obradivog zemljišta, a da se uz pomoć pumpi voda crpi iz javnih objekata, trezora pošte, dečijih vrtića...

U Loznicu, Ljuboviju i Prijepolje dodatno je upućeno još oko 200 pripadnika Sektora za vanredne situacije koji će ostati u tim mestima dok voda ne počne da opada.

Više o ovoj temi čitajte na sajtovima dnevne štampe.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije