IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi stanovi na tržištu - "Stambeno" uređuje krovove 14 zgrada u Beogradu

26.11.2010. | Večernje novosti

Stanari četrnaest zgrada u Beogradu tokom 2011. godine će "prebrinuti" sve probleme zbog prokišnjavanja krovova. Skupštine stanara ovih višespratnica prijavile su se za nadziđivanje u akciji "Krovovi Beograda". Oni su prošli prvi krug "provere" i poslali saglasnost za ulazak u projekat nastao po ideji JP "Gradsko stambeno".

Stambenim zgradama koje održava ovo javno preduzeće ponuđeno je da na trajan i kvalitetan način reše probleme prokišnjavanja, ravnih krovova, fasada i ostalih nedostataka na zajedničkim delovima zgrade.

Zahtev za učešće zgrade u projektu biće uzet u razmatranje za izvođenje radova u građevinskoj sezoni 2011. godine, koja počinje od 15. maja i traje do 15. oktobra - rekla je Kristina Anđelković, portparol JO "Gradsko stambeno".

- U zavisnosti od raspoloživih kapaciteta preduzeća, procene stručnih službi i vremena potrebnog za dobijanje saglasnosti i dozvola, oni koji su se kasnije prijavili, biće na redu u građevinskoj sezoni 2012. godine.

Prema ovom projektu, stanari - u zamenu za investicione radove koje u vremenu krize ne mogu sami da urade - "Stambenom" daju da nadzida ravni krov i sagradi stanove koje će na tenderu prodavati.

Kompletno sređivanje

"Stambeno" je ponudilo da potpuno rekonstruiše ravne krovove, što obuhvata i ugradnju termo i hidro izolacije, nov dimnjak, ventilacione kanale i gromobranske instalacije. Predviđeni su i limarski radovi na zameni oluka, izrada nove fasade, zamena glavnog razvodnog ormana i sređivanje zajedničke rasvete. Postoji mogućnost i ugradnje interfona sa video-nadzorom. Skupština stanara može da zahteva i zamenu oštećenih svetlarnika, oštećenih vrata na ulazu i na zajedničkim prostorijama. Predviđeni su i krečenje, popravka trotoara, hidropostrojenja i zamena lift-kućice.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...
Sale 15.03.2022.
Nece proci!!