Novi stanovi na tržištu - "Stambeno" uređuje krovove 14 zgrada u Beogradu

26.11.2010. | Večernje novosti

Stanari četrnaest zgrada u Beogradu tokom 2011. godine će "prebrinuti" sve probleme zbog prokišnjavanja krovova. Skupštine stanara ovih višespratnica prijavile su se za nadziđivanje u akciji "Krovovi Beograda". Oni su prošli prvi krug "provere" i poslali saglasnost za ulazak u projekat nastao po ideji JP "Gradsko stambeno".

Stambenim zgradama koje održava ovo javno preduzeće ponuđeno je da na trajan i kvalitetan način reše probleme prokišnjavanja, ravnih krovova, fasada i ostalih nedostataka na zajedničkim delovima zgrade.

Zahtev za učešće zgrade u projektu biće uzet u razmatranje za izvođenje radova u građevinskoj sezoni 2011. godine, koja počinje od 15. maja i traje do 15. oktobra - rekla je Kristina Anđelković, portparol JO "Gradsko stambeno".

- U zavisnosti od raspoloživih kapaciteta preduzeća, procene stručnih službi i vremena potrebnog za dobijanje saglasnosti i dozvola, oni koji su se kasnije prijavili, biće na redu u građevinskoj sezoni 2012. godine.

Prema ovom projektu, stanari - u zamenu za investicione radove koje u vremenu krize ne mogu sami da urade - "Stambenom" daju da nadzida ravni krov i sagradi stanove koje će na tenderu prodavati.

Kompletno sređivanje

"Stambeno" je ponudilo da potpuno rekonstruiše ravne krovove, što obuhvata i ugradnju termo i hidro izolacije, nov dimnjak, ventilacione kanale i gromobranske instalacije. Predviđeni su i limarski radovi na zameni oluka, izrada nove fasade, zamena glavnog razvodnog ormana i sređivanje zajedničke rasvete. Postoji mogućnost i ugradnje interfona sa video-nadzorom. Skupština stanara može da zahteva i zamenu oštećenih svetlarnika, oštećenih vrata na ulazu i na zajedničkim prostorijama. Predviđeni su i krečenje, popravka trotoara, hidropostrojenja i zamena lift-kućice.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...