INFONET-468X60-BANNER

Zvanično je otvoren sajam poslova „JobFair - Kreiraj svoju budućnost!”

01.11.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Danas u 10 časova, u Zgradi tehničkih fakulteta, zvanično je otvoren šesti sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair - Kreiraj svoju budućnost!”.

Organizatori ovog događaja su Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Beograd i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC Beograd. Od ove godine Sajam ima nacionalni karakter, a podršku u proširenju sa lokalnog na nacionalni nivo dobili smo i od Univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Nišu.

Na JobFair-u 10 prisutno je 40 kompanija, među kojima i Microsoft Software - Globalni partner, Orion telekom - Generalni pokrovitelj, Holcim - Zeleni pokrovitelj, Veolia Water Solutions & Technologies - pokrovitelj studije slučaja, Ericsson - pokrovitelj tribine i pokrovitelji Fiat Automobil Srbija, Titan Cementara Kosjerić, NIS, Vip Mobile, PSTech i Telenor.

Glavni organizatori događaja, Jasna Janus i Stefan Karadžić, poželeli su dobrodošlicu rečima: „Danas smo izašli iz naših laboratorija, ušli u odela i uzeli svoju budućnost u ruke, sa željom da je kreiramo. Ova mladost je pokazala da ima snage i energije da svim srcem ostvari viziju Sajma.“

JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!

  • Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta
  • 1. i 2. novembar 2010.
  • Zgrada tehničkih fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73, Beograd

Na ceremoniji svečanog otvaranja, prisutnima se obratila ministarka telekomunikacija i informacionog društva Republike Srbije, Jasna Matić: „Izuzetno sam zadovoljna što su ove godine sve telekomunikacione kompanije prisutne na Sajmu, sa otvorenim pozicijama.“

„Budućnost je već počela, jer Sajam sprovodi jednu od glavnih strategija Ministarstva omladine i sporta.“ , istakla je Ivana Kovačević, državni sekretar Ministarstva.

Rečima „Ovo je dokaz da mladi tim stručnjaka sopstvenim angažovanjem može da promeni trenutnu situaciju u društvu.“, prisutne je pozdravio gospodin Goran Šehović, zamenik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.

Generalni direktor kompanije Microsoft Srbija, Globalnog partnera, Vladan Živanović, istakao je: „JobFair je pravi projekat gde se znanje ceni i upravo ovaj Sajam je dobro mesto da strane kompanije pruže mogućnost našoj omladini da budu u korak sa svojim vršnjacima u svetu. Microsoft će i narednih godina podržavati mlade uspešne ljude.“

Direktor kompanije Orion telekom, Generalnog pokrovitelja projekta, Slobodan Đinović poručio je mladima u Srbiji da ne gube nadu i da zakucaju na vrata kompanijama koje im predstavljaju izazov.

Čast da svečano otvori Sajam tradicionalno je pripala rektoru Univerziteta u Beogradu, profesoru doktoru Branku Kovačeviću: „Društvo Srbije zasnovano je na znanju, ali u to znanje mora da se investira. U znanje moraju da investiraju i državne institucije i akademske ustanove i kompanije. Diploma Beogradskog univerziteta važi u celom svetu, ali na žalost, slavu naše zemlje poneli su oni koji su iz nje otišli. Ova manifestacija trebalo bi da pokaže da se vreme menja i da dolazi bolje vreme za Srbiju.“

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;