PRIJAVA-468X60-BANNER

Nemci grade fabriku i distributivni centar u Šimanovcima - Na pomolu jedna od najvećih investicija u Srbiji

29.10.2010. | eKapija

Daleko od očiju javnosti, direktori jedanaest divizija jedne velike nemačke kompanije nedavno su posetili Srbiju i izabrali radnu zonu Šimanovce u opštini Pećinci za buduću lokaciju svoje fabrike.

Budući da se radi o gigantu iz mašinske industrije i da su pregovori u završnoj fazi, nadležni nisu mogli zvanično da otkriju ime kompanije, ali su za "eKapiju" najavili da će to biti jedna od najvećih investicija u Srbiji.

- Kako se potencijalno radi o velikom ulaganju, u pregovore se odmah uključilo i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Planirana je izgradnja centra za proizvodnju i distribuciju njihovih proizvoda, a ako sve bude teklo po planu, buduća divizija u Šimanovcima biće centar za Jugoistočnu Evropu – kaže za "eKapiju" direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci Radivoj Milošević.

Sa oko 40 domaćih i stranih kompanija koje su uložilo preko 250 miliona evra, Šimanovci su jedno od najatraktivnijih mesta za investitore.

"Strauss Adriatic", "PFI studio", "Jub boje", ITM, samo su neke od velikih imena koji su se pozicionirali neposredno uz put E-70, uz Koridor 10, u blizini Aerodroma "Nikola Tesla" i na samo 25 km od Beograda.

- Sa leve strane autoputa radna zona, koja je kompletno infrastrukturno opremljena, pokriva oko 300 ha i do sada su kompanije zauzele oko 60-70% tog prostora. U opštinskom vlasništvu je preostalo još oko 30 ha, dok ostalo pripada privatnicima – napominje Milošević za naš portal.

Međutim, kao nam je rekao, veliki potencijal za buduće investitore Pećinci vide i u radnoj zoni Šimanovci koja se prostire sa desne strane autoputa. Ona zauzima površinu od čak 470 ha, ali još uvek nije infrastrukturno opremljena.

Kada je u pitanju cena zemljišta u Šimanovcima, pre krize cena kvadratnog metra se kretala oko 28 evra, dok je poslednje izlicitirano zemljište prodato po ceni od 23 evra po kvadratu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;