INFONET-468X60-BANNER

Nemci grade fabriku i distributivni centar u Šimanovcima - Na pomolu jedna od najvećih investicija u Srbiji

29.10.2010. | eKapija

Daleko od očiju javnosti, direktori jedanaest divizija jedne velike nemačke kompanije nedavno su posetili Srbiju i izabrali radnu zonu Šimanovce u opštini Pećinci za buduću lokaciju svoje fabrike.

Budući da se radi o gigantu iz mašinske industrije i da su pregovori u završnoj fazi, nadležni nisu mogli zvanično da otkriju ime kompanije, ali su za "eKapiju" najavili da će to biti jedna od najvećih investicija u Srbiji.

- Kako se potencijalno radi o velikom ulaganju, u pregovore se odmah uključilo i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Planirana je izgradnja centra za proizvodnju i distribuciju njihovih proizvoda, a ako sve bude teklo po planu, buduća divizija u Šimanovcima biće centar za Jugoistočnu Evropu – kaže za "eKapiju" direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci Radivoj Milošević.

Sa oko 40 domaćih i stranih kompanija koje su uložilo preko 250 miliona evra, Šimanovci su jedno od najatraktivnijih mesta za investitore.

"Strauss Adriatic", "PFI studio", "Jub boje", ITM, samo su neke od velikih imena koji su se pozicionirali neposredno uz put E-70, uz Koridor 10, u blizini Aerodroma "Nikola Tesla" i na samo 25 km od Beograda.

- Sa leve strane autoputa radna zona, koja je kompletno infrastrukturno opremljena, pokriva oko 300 ha i do sada su kompanije zauzele oko 60-70% tog prostora. U opštinskom vlasništvu je preostalo još oko 30 ha, dok ostalo pripada privatnicima – napominje Milošević za naš portal.

Međutim, kao nam je rekao, veliki potencijal za buduće investitore Pećinci vide i u radnoj zoni Šimanovci koja se prostire sa desne strane autoputa. Ona zauzima površinu od čak 470 ha, ali još uvek nije infrastrukturno opremljena.

Kada je u pitanju cena zemljišta u Šimanovcima, pre krize cena kvadratnog metra se kretala oko 28 evra, dok je poslednje izlicitirano zemljište prodato po ceni od 23 evra po kvadratu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;