"Ratko Mitrović", "Monterra" i "Banković" grade stanove na Voždovcu u naselju "Stepa Stepanović"

28.10.2010. | eKapija

Preduzeća "Ratko Mitrović", "Monterra" i "Banković" izabrana su za izgradnju prvih 490 stanova na zemljištu nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" na Voždovcu, saznala je "eKapija" u Građevinskoj direkciji Srbije.

Kako su najavili u direkciji, radovi bi zvanično trebalo da počnu u ponedeljak 1. novembra.

"Ratko Mitrović" iz Beograda će raditi na poslovima izmeštanja kanalizacione mreže i izrade drenažnog sistema, a to preduzeće izabrano je i za izgradnju dva objekta na parceli sedam na lokaciji "Stepa Stepanović", saznaje eKapija.

Za izgradnju dva objekta na parceli 6 zadužena je beogradska "Monterra", a na istoj parceli još dva objekta će graditi preduzeće "Banković" iz Crne Trave.

- Firme koje su sada dobile posao neće biti angažovane u sledećim fazama izgradnje stanova jer bi trebalo da što više preduzeća učestvuje u izgradnji na prostoru bivše kasarne na Voždovcu – rekli su "eKapiji" u Građevinskoj direkciji Srbije.

Prema ranijim podacima za kupovinu 5.000 stanova iz Vladinog projekta jeftine stanogradnje, prijavilo čak 10.000 građana.

Maksimalna moguća cena kvadrata je 1.290 evra, a sledeće nedelje biće poznato i da li će se kvadratni metar na ovoj lokaciji prodavati po nižoj ceni.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...