INFONET-468X60-BANNER

Da li razmišljate izvan granica?

01.10.2010. | PKS

Kao svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarge grupa je posvećena promovisanju što održivijih metoda gradnje. U tu svrhu izdvajaju više od 50% godišnjih sredstava za istraživanje i razvoj, radeći na pitanjima kao što su smanjenje uticaja ugljen-dioksida, energetska efikasnost, efikasnija upotreba prirodnih resursa i sistema gradnje.

U istraživanju i razvoju neguju princip saradnje, što dokazuje dugoročno partnerstvo sa najuglednijim svetskim istraživačkim centrima, obrazovnim ustanovama, institutima i univerzitetima. Blisko sarađuju i sa spoljnim stručnjacima na pitanjima održive gradnje, jer veruju da je važno da na tom polju okupimo svo raspoloživo znanje.

Zato je pokrenut „Lafarge Invention Awards 2010“: da bi nagradili najinventivnije projekte u Evropi koji doprinose održivoj gradnji i prate njihov razvoj.

Projekti treba da obuhvataju novi proizvod, industrijski proces, metod gradnje ili usluge, moraju biti zasnovani na pronalasku koji nije stariji od 5 godina i koji se odnosi na građevinske materijale (agregati, cement, beton, gips).

Konkurs je namenjen istraživačima, preduzetnicima, profesorima, arhitektama, građevincima, inženjerima, tehnolozima – fizičkim i pravnim licima, odnosno svima onima koji nude održiva rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju.

Prijave se mogu slati od 15. juna do 15. oktobra 2010. godine. Biće izabrano deset finalista, a žiri sastavljen od stručnjaka Lafarge-a i renomiranih ekonomista i stručnjaka iz oblasti nauke će zatim izabrati tri pobednika, od kojih će svaki biti nagrađen sa po 20.000 evra, uz podršku Lafarge-a u kreiranju akcionog plana razvoja projekta.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom web-sajtu konkursa:
www.lafarge-inventionawards.com ili kontaktirati lokalni Lafarge tim na: +381 21 874 140.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;