IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Ruski Orbital Technologies gradi hotel u svemiru

30.09.2010. | SEEbiz

Ruski Orbital Technologies predstavio je ambiciozan plan za pokretanje "kosmičkog hotela" za bogate turiste koji žele ići u svemir.

Kompanija tvrdi da njihova "udobna" gostinjska kuća s četiri sobe može biti u orbiti do 2016. Gosti bi se prevozili do hotela ruskim svemirskim brodom Soyuz koji se koristi za prevoz kozmonauta do Međunarodne svemirske stanice. Kompanija iz Moskve, međutim, nije otkrila kako će hotel biti izgrađen ili finansiran.

Dosad su se svemirski turisti, poput američkog biznismena Dennisa Tita, morali "gurati" u MSS-u, zajedno s astronautima i njihovim predmetima za eksperimente. Novi hotel će ponuditi veću udobnost, ističe Sergej Kostenko, izvršni direktor Orbital Technologiesa.

"Hotel će turistima omogućiti i da imaju pogled i posmatraju Zemlju", rekao je on za RIA Novosti.

Hotel će biti namenjen bogatim pojedincima i ljudima iz privatnih kompanija koje žele istraživati u svemiru. Pratiće istu putanju kao i Međunarodna svemirska stanica.

Ispočetka, u hotelu će moći biti smešteno do sedam osoba, a Kostenko nije otkrio cenu boravka. Međutim, rekao je da će hrana biti prilagođena individualnim željama, a organizatori razmišljaju da kuvari pripreme obroke za turiste pre nego što oni krenu u svemir.

Ruski i američki investitori spremni su da ulože više stotina miliona dolara u projekat. Hotel će, u vanrednim situacijama, moći da posluži i kao privremeno utočište za astronaute.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;